InstagramKıbrısManşetYaşam

Yenikent Muhtarı Arabacıoğlu’ndan çağrı: Köydeki imeceyi hatırlayın

Yenikent Muhtarı Melek Arabacıoğlu, Türkiye’nin uyguladığı ambargo nedeniyle ürünü dalında kalan narenciye üreticisine destek olmak için okullara çağrı yaptı

Arabacıoğlu: Neden toplumsal olarak imece usulü destek olmuyoruz

Sosyal medya hesabından çağrı yapan Arabacıoğlu narenciyenin, evine ekmek götüremeyen insanların olduğu bir ülkede dalında kaldığını hatırlatarak, portakalın, limonun, mandalinin memleketi olan ülkede evine portakalın p’si girmeyen çocuklar bulunduğunu kaydetti.

Arabacıoğlu, “Peki daldaki ürünü toplayıp, üreticinin zararını bir nebze azaltmak ve bu meyveleri çocuklarımıza ulaştırmak çok mu zor? Neden toplumsal olarak imece usulü destek olmuyoruz” diye sorarak, bu yılki okul gezilerinin portakal bahçelerine yapılabileceğini önerdi.

“Amerika’yı keşfetmeye gerek yok, köydeki imeceyi hatırlayın yeter”

“Hasan dayının dalda kalan portakalını bir okulun öğrencileri toplasa ve ürünün topraktan tabağa geçiş sürecine tarlada tanıklık etse çok güzel bir deneyim yaşamış olmazlar mı?” diye soran Arabacıoğlu, Hasan dayının da işçiye vereceği para yerine toplanan üründen maliyetine okullara satabileceğini, kantinlerin de bu ürünleri alabileceğini, Hasan dayının da gelen okula birkaç kasa ürün bağışlayabileceğini söyledi.

Arabacıoğlu,” O kasalardaki portakallar da okul kantinlerinde çocuklara bedava dağıtılsa, çocuklar sevindirilse bu zor günlerde toplumca yüzümüz gülmez mi? Bu toplum savaş zamanı neleri başardı diye övünenler sırra kalem basmışken biz neden bu imeceyi başlatmıyoruz? Hepimiz köye gidince bahçedeki limon ya da portakal ağacına gitmez miyiz ilk? Bu adada limon portakal zamanı hepimizin evinde limon sıkılıp o limonata mutlaka yapılmıyor mu?” diyerek, “Madem ki bizi yönettiğini iddia edenlerden bize fayda yok neden kendi çözümlerimizi biz üretemiyoruz? Bence konfor alanımızdan çıksak, bana ne, benim tuzum kuru demesek bu memlekette her sorun çözülür. Amerika’yı keşfetmeye gerek yok, köydeki imeceyi hatırlayın yeter” ifadelerini kullandı.











Başa dön tuşu