InstagramKıbrısManşetSiyaset

Yarkıner: Santraller bile isteye Kıb-tek’i yönetenler tarafından hasara uğratıldı

Makina Mühendisleri Odası (MMO) Başkanı Ayer Yarkıner, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu‘nun (Kıb-tek) 7 ve 8 numaralı santrallerinde meydana gelen arızaların normal kullanım arızaları olmadığını, yanlış yakıt kullanımına dayandığını söyleyerek, Kıb-tek Yönetim Kurulu’nun ve içindeki iki mühendisin “kamusal zarar” maksatlı görev yürüttüğünü kaydetti

Yarkıner: Muhtelemen santral hurdaya ayrılacak

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Yarkıner, 02022 yılının Kasım ayında yaptığı bir açıklamaya işaret ederek, yanlış yakıt kullanımının olumsuz etkilerini o dönemde de yazdıklarını hatırlattı, bu yakıtın kullanılmasıyla ilgili muhtemel hasarların önlemleri içi de “kestirme bakımı” yapılması gerektiğini belirtti.

Yarkıner, ,çlerinde iki tane elektrik mühendisi bulunan sorunlu Kıb-tek yönetiminin bu uyarıları dikkate almadığını, 8 numaralı santralin ana milinin hangarin önünde atılı durduğunu söyleyerek, “Muhtelemen santral hurdaya ayrılacak” dedi.

“Kıb-tek Yönetim Kurulu ile içlerindeki iki elektrik mühendisi hiç utanmıyor mu?”

“Ders almak yerine hatada ısrar edildi” diyen Yarkıner, geçtiğimiz hafta içinde 7 numaralı santralin de yatak sardığını, bu arızaların normal kullanım arızaları olmadığını belirtti, bunların meydana gelmesinden sorumlu olanların, hasar bedelinden de sorumlu olması gerektiğini vurguladı.

Yarkıner, “Santraller bile isteye Kıb-tek’i yönetenler tarafından hasara uğratılmışlardır. 8 numaralı makina yataklarda (blok da) hasara uğradığı için hiçbir zaman verimli çalışmayacaktır. 7 numaralı makina komple revizyona girmesi gerekecektir. Bu adında enerji olan makamlar/birimler ve bu Kıb-tek Yönetim Kurulu ile içlerindeki iki elektrik mühendisi hiç utanmıyor mu? Gerçekten bu nasıl bir ‘kamusal zarar’ maksatlı bir görevdir?
Yasal süreç geciktikçe Kıb-tek kötü niyetli yönetim sebebiyle daha da kötüleşecektir” dedi.

Yarkıner’in Kasım 2022’deki o açıklaması;











Başa dön tuşu