InstagramKıbrısManşet

Özbek’e 6 gün ek tutukluluk verildi, öğrenci D.Y teminata bağlandı



Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi’nde yürütülen “sahte diploma ve yolsuzluk” soruşturması kapsamında tutuklanan; aynı soruşturma kapsamında tutuklu bulunan okulun Genel Sekreteri Serdal Gündüz‘ün asistanı Berk Özbek ve öğrenci D.Y, Güzelyurt Kaza Mahkemesi‘nde Yargıç huzuruna çıkarıldı

Polis: Evrak ve belgeleri imha ederken görüntüleri var

Mahkemede olguları aktaran polis Özberk’in, Ercan Havalimanı‘ndan çıkmak üzereyken yakalandığını ve “Sahte belge düzenleme“, “Sahtekarlıkla Para Temini“, “Sahte Belgeyi Tedavüle Sürme“, “Sahte Banka Ödeme Emri Düzenlenmesini Tahrik Etme” suçlarından tutuklandığını kaydetti.

Berk Özbek

Polis zanlının üniversitedeki birçok belge ve evrakı imha ettiğinin de kamera kayıtlarıyla tespit edildiğini ve görüntülerin emare olarak alındığını belirtti.

Aldığı paraları okulun değil Serdal Gündüz ve nişanlısının hesabına aktardı

Polis, Özbek’in üniversiteye kayıt yapan bazı öğrencilerle temasa geçerek, eğitim harcını okulun değil kendi hesabına aktarılmasını sağladığını belirtti, bu yolla elde ettiği 300 bin TL paranın bir kısmını Serdal Gündüz’ün hesabına bir kısmını ise nişanlısının hesabına aktardığını açıkladı.

Bu konu zanlıya sorulduğunda Serdal Gündüz’ün emri ve talimatı ile banka hesabı açtığını ve paraları aldığını söyledi.

Özbek’e 6 gün ek tutukluluk verildi

Polis, Özbek’in ayrıca okulun muhasebesinden nakit para alıp, herhangi bir kayıt tutmadığını da belirterek,
bugüne kadar zanlı ile ilgili 21 ifade alındığını ve alınması gereken 23 ifade olduğunu, aranan emareler, dekont ve faturalar olduğunu aktardı.

Polis, soruşturmanın devam ettiğini belirterek, aranan paraların olduğunu ve miktarın artabileceğini belirterek, zanlının 6 gün süreyle tutuklu kalmasını talep etti.

Mahkeme Özbek’in 6 gün süreyle tutuklu kalmasına emir verdi.

“D.Y Ukrayna ve Rusya’dan öğrenci getirmiş gibi gösterip para elde etti”

Aynı soruşturma kapsamında tutuklanan öğrenci D.Y’nin ise “Sahte belge düzenleme“, “Sahtekarlıkla para temini“, “Sahte Belgeyi Tedavüle Sürme“, “Sahte Banka Ödeme Emri Düzenlenmesini Tahrik Etme” suçlarından tutuklandığını belirten polis, D.Y’nin sahte transkript ile bir çok öğrenciyi yatay geçişle üniversiteye kayıt ettirdiğini aktardı.

Öğrenci D.Y

Polis zanlının Diş Hekimliği bölümü öğrencisi olduğunu, Ukrayna ve Rusya’dan öğrenci getirmiş gibi sahte evrak hazırlayarak, üniversiteye sunduğunu ve 2 adet sahte faturayla 8 bin 451 dolar para aldığını açıkladı.

D.Y teminata bağlandı

Polis, zanlının soruşturmaya etki etmeyeceği gerekçesiyle teminatla serbest bırakılmasını talep etti.

Mahkeme zanlının 50 bin TL nakit kefalet ödemesi, KKTC vatandaşı 1 kefilin 300 bin TL senet imzalanması ve zanlının haftada bir polise ıspat-ı vücut yapması koşuluyla tutuksuz yargılanmasına karar verdi. Zanlının kimlik ve pasaportlarına el konularak, yurt dışına çıkışları da yasaklandı.

Özgür Haber Merkezi
Kadir Sidal











Başa dön tuşu