InstagramKıbrısKültür&SanatSürmanşet

Mehmetcik Kültür Derneği ile Proodos Kaymaklı Eğitim ve Spor Derneği’nden gençler buluştu

Avrupa Birliği (AB) tarafından Kıbrıs Türk toplumuna yönelik Yardım Programı kapsamında finanse edilen Gençlik İş Başında: Kültür Yoluyla Diyaloğu Geliştiriyoruz projesi, Halk Sanatları V”akfı (HASDER) liderliğinde ve PAOK Klirou Kültür ve Spor Derneği işbirliğiyle başarılı bir şekilde ilerliyor

Gençler hem eğleniyor hem de öğreniyor

Kuzeyden ve güneyden toplam on dernekten yüz genç, oluşturdukları Youth Hope Network içinde Kıbrıs’ın kültürel mirasına sahip çıkmak için çalışmalar yapıyorlar. Büyük bir keyifle yürüttükleri çalışmalarda hem eğleniyorlar hem de öğreniyorlar.

Proje çerçevesinde yer alan gezilerden ikincisinde Proodos Kaymaklı Eğitim ve Spor Derneği ile Mehmetcik Kültür ve Dayanışma Derneği’nden gençler, Karpaz bölgesini ziyaret ettiler. Gün boyu süren gezi ve etkinlikler, harnıp ve harnıp ile ilgili ürünler hakkında bilgi almak üzere harnıp fabrikasına ziyaretle başladı.

Ardından Kıbrıslı Rum ve Kıbrıslı Türk gençler, Nitovikla Otel’de geleneksel fırın yiyeceklerini yapımını deneyimlemek için faaliyetlerine devam ederken, aynı zamanda eski geleneksel odun fırınında kendi yaptıkları çörekleri pişirme şansı buldular.

Katılımcılar sadece teknikleri öğrenmekle kalmadı, aynı zamanda tüm süreçte yer alma şansına da sahip oldular ve güzel bir günü birlikte eğlenerek geçirdiler.











Başa dön tuşu