InstagramKıbrısManşet

İş yeri kül oldu, her şey yandı!

Lefkoşa Organize Sanayi bölgesindeki Işıl Reklam (mobilya) adlı iş yerinde dün akşam üstü çıkan ve saatlerce verilen büyük uğraşlar sonucu söndürülen yangına sebebiyet verdiği gerekçesiyle 3 kişi tutuklandı

3 işçi tutuklandı

Polis Basın Subaylığı‘ndan verilen bilgiye göre; dün saat 17.20 sıralarında çıkan yangın sonucu, iş yerindeki tüm mobilya eşyaları ve döşeme malzemeleri tamamen yandı.

Büyük maddi hasarın meydana geldiği yangının çıkış nedeni ile ilgili soruşturma yürüten polis yangının; iş yerindeki elektik uzatma kabloları kullanılarak işletilen kaynak makinesi ile çalışma yapıldığı sırada meydana geldiğini tespit etti.

Makinanın kablolarının aşırı ısınması sonucunda döşeme malzemelerinin alev almasıyla başlayan yangına sebebiyet verdiği tespit edilen 3 işletme çalışanı tutuklandı.

Soruşturma devam ediyor.

Neler olmuştu?

Lefkoşa’da saatler süren kâbus

Lefkoşa Organize Sanayi Bölgesi’nde dün saat 17.20 sıralarında, Işıl Reklam (Mobilya) isimli iş yerinde çıkan yangın, 21.00’a doğru kontrol altına alındı.

Çıkış nedeni henüz tespit edilmeyen yangın tüm binayı sardı, itfaiye ekiplerinin yanı sıra Sivil Savunma ekipleri, Lefkoşa ve Dikmen Belediye ekipleri ve su tankeri olan vatandaşlar da yangına müdahale etti.

Yangının diğer iş yerlerine sıçramaması için yoğun çaba sarf edilirken, mobilya üretimi yapılan binada bulunan patlamalardan dolayı yangın sırasında birçok kez patlama meydana geldi, binanın bazı duvarları çöktü.

Çevre iş yerlerinde de patlamanın etkisiyle camlar patlarken, Kıb-tek bölgenin elektriğini kesti, polis alana şerit çekerek güvenliği sağlamaya çalıştı.

Yaklaşık 4 saat sonra kontrol altına alınan yangın sonrası bina neredeyse tamamen yandı ve kullanılamaz hale geldi.











Başa dön tuşu