InstagramKıbrısManşetYaşam

Avcıbaşı: Değerli öğretmenlerimizi ve tüm emekçi kadınlarımızı saygıyla selamlarız

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) İnsan Hakları ve Eşitlik Sekreteri Hamide Avcıbaşı, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, ekonomik krizin ve muhafazakârlaştırmanın boy gösterdiği çarpık düzenin en başta kadınları, çocukları ve emekçileri hedef aldığının görüleceğine dikkat çekti

Avcıbaşı: Çarpık düzen en başta kadınları, çocukları ve emekçileri hedef alıyor

Yazılı mesaj yayımlayan Avcıbaşı, ülkede son yıllarda basına yansıyan şiddet ve cinayet olaylarına bakılacak olursa; ekonomik krizin ve muhafazakârlaştırmanın boy gösterdiği çarpık düzenin en başta kadınları, çocukları ve emekçileri hedef aldığının görüleceğini kaydetti.

Avcıbaşı mesajında, “Özellikle geçen yıl meydana gelen ve büyük yankı uyandıran 16 yaşındaki Zehie Helin Reessur ile 37 yaşındaki Kübra Aydın’ın cinayetleriyle birlikte ülkede kadına ve çocuğa yönelik taciz, şiddet, tecavüz olaylarını önleyecek etkili ve yeterli tedbirlerin devlet tarafından alınmadığı gözler önüne serilmiştir” dedi.

“Kadına yönelik şiddet, taciz ve cinayetlerin artıyor”

Avcıbaşı mesajına şöyle devam etti;

“Muhafazakârlaştırılan ve dönüştürülmeye çalışılan eğitim müfredatı, çalışma yaşamında ataerkil toplum modelini dayatan kapitalist sistem, sermayenin ise emek ve beden sömürüsü yapması, toplumda kadını değersizleştirmekte, buna bağlı olarak kadına yönelik şiddet, taciz ve cinayetlerin artmasına sebep olmaktadır.

Devlet acilen bu yaşanan olayları önleyici etkili ve yeterli önlemler almalı, mecliste kabul edilen uluslararası anlaşmalar ve yapılan yasalar ivedi olarak yürürlüğe girmelidir.

“Birçok değerimize karşı sistematik saldırı yapılmaktadır”

Ülkemizde yıllardır, demokrasi, insan hakları, kadın hakları, çocuk hakları, toplumsal cinsiyet eşitliği, demokrasi, düşünce ve ifade özgürlüğü gibi birçok değerimize karşı sistematik saldırı yapılmaktadır.

Öğretmenlerimiz ve sendikamız, yapılan bu saldırıların karşısında durabilecek en doğru mücadele yollarından birinin eğitim olduğunun her zaman farkında olmuş, muhafazakarlaştırmalara, anti-demokratik uygulamalara ve eşitsizliğe her zaman karşı durmuş, devletin üstüne düşen görevleri yerine getirmesi için aktif mücadelede aktif rol almıştır. Almaya da devam edecektir.

KTÖS olarak;

1. Muhafazakarlaştırılan ve dönüştürülmeye çalışılan ders kitaplarının derhal kaldırılması,

2. İnsan haklarına, toplumsal cinsiyet eşitliğine ve barış kültürüne uygun ders materyalleri ve eğitim programları geliştirilmesi,

3. Din İşleri ve Evkaf İdaresine ayrılan bütçenin Sosyal Hizmetlere tahsis edilmesi,

4. Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Dairesi’nin derhal teşkilatlandırılması taleplerimiz gerçekleşene kadar mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz!

8 Mart’ta değerli öğretmenlerimizi ve tüm emekçi kadınlarımızı saygıyla selamlarız!











Başa dön tuşu