InstagramKıbrısSürmanşetYaşam

Kişi: Kadınların sürdürdükleri mücadeleyi simgeleyen özel bir gün 

Girne Emekçi Kadınlar Kooperatifi Başkanı Emel Kişi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, bölge kadınlarını kooperatif çatısı altında birleşmeye çağırdı

Kişi: Kadınların sürdürdükleri mücadeleyi simgeleyen özel bir gün

Yazılı mesajında Kişi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün, kadınların her türlü sömürü ve ayrımcılığa karşı sürdürdükleri mücadeleyi simgeleyen özel bir gün olduğunu söyleyerek, toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadın refahı için kadınların ekonomik ve sosyal alanda güçlendirilmesinin büyük önem taşıdığına dikkat çekti.

Kişi, “Bu vizyonla hareket eden Girne Emekçi Kadınlar Kooperatifi, bugüne kadar gönüllülük çerçevesinde ve kendi öz kaynakları ile yaptığı çalışmalarda önemli bir ivme yakaladı. Kooperatifimiz, kadın emeğini değerlendirmek, görünür kılmak ve üretim standartlarını yükseltmek amacıyla çeşitli projeler üretirken, aynı zamanda sosyal projeler de geliştirdi” dedi.

“Bölge kadınlarını kooperatif çatısı altında birleşmeye davet ediyoruz”

Kişi sözlerini şöyle sürdürdü;

“Kadın sanatçılarının emeğini görünür kılmak adına, Kıbrıs Resim Sanatına olan ilgiyi artırmak ve sanatçıların eserlerini daha geniş kitlelere ulaştırmak için kadın ressamlarının eserlerini farklı yaratıcı alanlarda kullanma hedefimizin ilk adımını gerçekleştirmiş olmaktan mutluyuz.

Bu nedenle eserlerinin kullanılmasına izin veren gönüllü sanatçılar Nilgün Güney, Özden Selenge ve Zülal Karlıova’ya destekleri için teşekkür ediyoruz. Sanatçılarımızın eserleri ile değer kazanan hediyelikler, toplumun çeşitli kesimlerinden ilgi görmekte ve bu durum bizi olumlu yönde motive etmektedir.

8 Mart vesilesiyle tüm emekçi kadınları selamlıyor, kadın dayanışmasının her türlü zorluğun üstesinden gelebileceğini bilerek bölge kadınlarını kooperatif çatısı altında birleşmeye davet ediyoruz”











Başa dön tuşu