InstagramKıbrısManşetSiyaset

Özkunt: Avcı basdişlerin kendi çocuğunun düğününe gönderildiğini kabul etmişti

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Sekreteri Nevzat Özkunt, Yükseköğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu (YÖDAK) Başkanı Turgay Avcı’nın bir dakika bile o koltukta oturmadan istifa etmesi gerektiğini vurguladı

Özkunt: Avcı basdişlerin kendi çocuğunun düğününe gönderildiğini kabul etmişti

Yazılı açıklama yapan Özkunt, YÖDAK Başkanı Turgay Avcı’nın, Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi’ndeki “sahte diploma ve yolsuzluk” soruşturması kapsamında belirlenen ve tutuklu bulunan Mütevelli Heyeti Başkanı Kemal Dürüst’e suç olarak isnat edilen 34 bin TL’lik “düğün basdislerinin” kendi çocuğunun düğününe gönderildiğini doğruladığını hatırlattı.

Özkunt, “Bu doğrulama bile yeterli bir istifa sebebidir. Çünkü bulunduğunuz yüksek maaşlı devlet makamları, size işlemediğiniz ama adınızın karıştığı skandallar ve yolsuzluklarla ilgili de bir sorumluluk yükler. Bu yerlerde görev yapmanızın bedeli de istifa etmeniz gerektiği anda bunu yapmanızdır” dedi.

“Avcı bir dakika bile beklemeden o koltuğu derhal terk etmelidir”

Özkunt, kamuda ve devletin her kademesinde baş gösteren liyakatsizliğin ve çürümenin en büyük nedenlerinden biri olduğunu söylediği istifa mekanizmasının, her zaman kişinin suçlu olması nedeniyle değil çoğu zaman da devlet kurumlarının adının kirlenmemesi ve sizden sonra gelecek olanların da hangi göreve geldiklerini anlamaları açısından çalıştırılması gereken bir mekanizma olduğunu kaydetti.

Özkunt, “Avcı bir dakika bile beklemeden o koltuğu derhal terk etmelidir. Kendisini atayanlar da bunun hesabını vermelidir. Yüksek öğrenime verdiğiniz zarar bini aştı. Size oy verenler de dahil bu ülkenin hiçbir yurttaşı bu rezaletlerle yaşamak zorunda değildir” dedi.











Başa dön tuşu