InstagramKıbrısManşet

Özersay: Suçu işleyenler cezalarını çekmelidirler




Kendi koruma polisi de Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi‘nde yürütülen “sahte diploma ve yolsuzluk” soruşturması kapsamında tutuklanan atanmış Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, “pişmanlık düzenlemesi yapılabilir” dedi, Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay sert tepki gösterdi

Tatar: İlgili polisi kazığa almadık ama izinli gibi bir şey şu anda

TV2020′de katıldığı bir canlı yayında, koruma polisinin hakkındaki (O saatlerde henüz tutuklanmamıştı) iddialarla ilgili konuşan Tatar, “Bize bu polisleri veren kim? PGM. Böyle bir durum varsa buradan gider. Hükümetle toplantı yaptık, bir pişmanlık düzenlemesiyle bu diplomaların ortaya çıkarılması gerekiyor. İlgili polisi kazığa almadık ama izinli gibi bir şey şu anda” dedi.

Özersay: Bu kabul edilemez

Tatar’ın açıklaması sonrası sosyal medya hesabından açıklama yapan Özersay ise Tatar’ın programda, “Ben bir polisimizin böyle bir duruma düşmesini istemezdim! Kayıt olmuş ama daha süresi dolmadan diploma kendisİne iletilmiş. Keşke olmasaydı dedim. Veren de suçlu alan da. Şu anda soruşturuluyor. Bir şeyler söylüyor ama onun söyledikleri beni rahatlatmaz. O polis şu anda kızağa alınmadı ama bir süre izinli gibi” sözlerini paylaştı.

Özersay, “Yorumu sizlere bırakıyorum. Sayın Tatar bir önemli şey daha söyledi; ‘Bu sahte diplomalarla ilgil bir pişmanlık düzenlemesi yapılması ihtimalinden bahsederek bu şekilde diploma alanlar gelip kendileri pişmanlık bildirsinler ve o diplomalar iptal olsun ve yeni bir sistem kurulsun ifadelerini kullandı. Eğer burada düşünülen pişmanlık adı altında bu suçu işleyenlerin ve o sahte diplomaları almayı kabul ederek buna ortak olanların bir çeşit affedilmesi gibi bir şeyse bu kabul edilemez” dedi.

“Bu suçu işleyenler cezalarını çekmelidirler”

“Hukukun temel prensiplerinden birisi; o fiilin işlendiği tarihte yürürlükteki yasaya göre o fiil suç teşkil ediyorsa siz sonradan yasal düzenleme yaparak bunu geriye doğru değiştirip suç olmaktan çıkaramazsınız” diyen Özersay,
“Umarım ‘pişmanlık’ adı altında birilerini bu sahtekârlık meselesinden kurtarmak ve af ederek kıyak çekmeye kalkışmazlar! Buna izin vermeyeceğiz. Bu suçu işleyenler cezalarını çekmelidirler” ifadelerini kullandı.

Tatar’ın koruma polisi Şerif Avcil, bu açıklamalardan kısa süre sonra soruşturma kapsamında tutuklanmıştı.











Başa dön tuşu