InstagramKıbrısManşetSiyaset

Kanatlı: Savcılık, Askeri Mahkeme önüne gitmekten usanacağımızı düşünüyorsa boşa uğraşmasın

Kıbrıs’ta Vicdani Ret İnisiyatifi” Aktivistlerinden Murat Kanatlı, dünkü Mahkeme sonrası Savcı’nın sözlerini değerlendirdi, amaç usandırmaksa 15 senedir usanmadıklarını hatırlattı

Kanatlı: Savcı ‘duyum aldım, yasada değişiklik olabilir’ dedi

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Kanatlı, dün vicdani retçi Mustafa Hürben‘e açılan davanın istinaf duruşmasında Savcı’nın, duyum aldığını ve Askeri Suçlar Yasası’nda değişiklik çalışması olabileceğini söylediğini belirtti.

Kanatlı, “Savcı duyum almış dedi, yasa değişikliği çalışması olabilirmiş, hem benim açtığım davanın AİHM kararı Fransızcaymış, çevirip okuması gerek dedi ve erteleme istedi, dava 17 Mayıs’a ertelendi eee… Halil Karapaşaoğlu davasını da aynı savcı istinafın kararını bekleyelim deyip erteleme istedi, o da 17 Nisan’a ertelendi, peki o gün neden gideceğiz?” diye sordu.

“Başsavcılığın niyeti ayda bir işimizi gücümüzü bırak Askeri Mahkeme’ye bizi taşımak? Mahkemelerin iş yükü az ve iş çıkarmak?” diye soran Kanatlı, mayısın ardı adli yıl tarihi, sonrası Ekim! Aslında usul belli, yeniden değerlendirmek için davaları çekiyorum diyebilir, istinaf kararı okunur, canı çekerse yeniden dosyalar, örnek benim 2010, 2011 davaları, onlar nerede? Çektiler, rafta durur, peki Halil’in davalar neden devam eder? Savcılığın niyeti gerçekten ne? Askeri Mahkeme önüne gitmekten usanacağımızı düşünürler? 15 senedir usanmadık, niyet buysa boşuna uğraşmasınlar” dedi.











Başa dön tuşu