InstagramKıbrısManşetSiyaset

Özersay: Kurultayınız yaklaşıyor diye mi yeniden dağıtmaya başladınız?

Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, kendi şikayetleri üzerine iptal edilmek zorunda kalan Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı‘nın aile ve partililerine dağıttığı T izinlerini, çoğunluk olduğu İtiraz Kurulu kararıyla yeniden dağıttığı haberi üzerine, “Listeyi açıklayın” çağrısı yaptı

Özersay: Arıklı zan altındadır, herkes şüphelenmekte haklıdır

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Özersay, bugüne kadar T izinleri konusunda yaptıkları nedeniyle Erhan Arıklı’nın zan altında olduğunu söyledi ve verdiği yeni izinler nedeniyle herkesin kendisinden şüphelenmekte haklı olduğunu vurguladı.

Özersay, “Kamuoyundan gelen tepkiler nedeniyle partililerine, ailesine, akrabalarına verdiği T izinlerini bir süre önce iptal etmek zorunda kalan Erhan Arıklı şimdi o iptal edilenlerin bir kısmını İtiraz Kurulu’na yönlendirerek Bakan olarak çoğunluk sahibi olduğu o kurul kararıyla o izinlerin bir kısmını canlandırmaya çalışmaktadır. Peki neden?” diye sordu.

“Kurultayınız yaklaşıyor diye mi?”

Özersay Arıklı’ya şu soruları yöneltti;

1) Eski izinleri vermek için birilerinden bir menfaat elde ettiniz de şimdi her ne pahasına olursa olsun onun karşılığını mı vermeye çalışıyorsunuz?

2) Parti kurultayınız tekrar yaklaşıyor olduğu için mi yeniden dağıtmaya başladınız?

“Listeyi açıklayın bakalım bu kişilerin Kurultay bağlantıcıkları var mı yok mu?”

“Geçen defa neden geri adım atmak zorunda kalmıştınız?” diye soran Özersay, cevabı da “T izinleri konusundaki listenin basında çıkmasından dolayı” diyerek kendisi verdi.

Özersay, “O saatten itibaren çark ettiniz önce askıya aldınız, pusuya yattınız, kamuoyu unutunca kişilere birer yazı gönderip bildirimde bulunup o izinleri verecektiniz. Sonrasında polise başvurup soruşturma başlatarak ve konuyu takip ederek yaptığımız baskı sonucunda iptal etmek zorunda kaldınız. Bu söylenenler doğru değildir diyorsanız listeyi açıklayın. Açıklayın bakalım da herkes da bilsin altında menfaat ilişkileri var mı yok mu? Kurultay bağlantıcıkları var mı yok mu?” diye sordu.

T izinleri yine gizlice aile&akraba demeden dağıtıldı mı?











Başa dön tuşu