InstagramKıbrısManşetSiyaset

Topaloğlu: Gizli kapaklı hiçbir ilişkiye müsaade etmeyeceğiz

Kıbrıs Türk Çağdaş Kamu Araçları İşletmecileri Derneği (Kar-iş) Başkanı Fuat Topaloğlu, Ulaştırma Bakanlığı‘nın, siyasallaşmış olan İtiraz Kurulu aracılığıyla T izin şartlarını değiştirerek bazı kişilerin izinlerini haksızca “kalıcı kamu iznine” çevirdiğini söyledi

Topaloğlu: ‘T’ izinlerinin şartları değiştirilerek haksız olarak kalıcı kamu iznine çevrildi

Yazılı açıklama yapan Topaloğlu, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’nın toplu taşımacılıkla hiçbir alakaları olamamakla beraber gözlerinin içine baka baka kendilerine doğruyu söylemediklerini belirtti.

Topaloğlu, “Güzelyurt ve Lefkoşa bölgesinde yüzlerce toplu taşıma izni ve onlarca işletmeci varken ayrıcalıklı bazı işletmecilere; diğer işletmelerin haklarını gasp ederek, siyasallaşmış olan İtiraz Kurulu’nda bizlerle alay edercesine ‘T’ izinlerinin şartları değiştirilerek haksız olarak, kalıcı kamu iznine çevrilmesi manidardır” dedi.

“Gizli kapaklı oluşturulan toplantılar”

Topaloğlu şöyle devam etti;

“Gizli kapaklı oluşturulan toplantılarda ne saklanmak istenmektedir. Yaşam tabiki dinamik ve hareket halindedir, ama bu bölgelerdeki adalet yapısı ve iş barışı kökünden sarsılmıştır.

Üyelerimiz arasında iş barışını sağlayacak ve hizmet kalitesini oluşturacak ‘ada geneli şirketleşme’ çabası bizler için ütopyaya dönüşmüştür.

“Kararı gözden geçirin”

Her halde ulaştırma bakanlığı’ da, söz konusu şanslı bazı şirketlerle birlikte ‘ada genelinde şirketleşme’ yapmayı planlamaktadır.

Bu günden itibaren mesleğimizle ilgili alınan antidemokratik kararlarla birlikte gizli kapaklı hiçbir ilişkiye müsaade etmeyeceğimizin yanında, KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’nın söz konusu iki bölgede almış olduğu kararı’ da gözden geçirmesini talep ettiğimizi tüm kamu oyuna duyururuz”











Başa dön tuşu