InstagramKıbrısManşetSiyaset

Gökçebel: Sözde risk analiz raporları çıkarılarak, okulda çalışma başlatılacaktı, hiçbir şey yapılmadı

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Genel Sekreteri Tahir Gökçebel, inşaat mühendislerinin iddiasına göre olası deprem durumunda okulların yüzde 80’ini yıkılacağını söyleyerek, “Bu bilgi toplumdan gizleniyor” dedi

Gökçebel: Sözde risk analiz raporları çıkarılarak ve okulda çalışma başlatılacaktı ancak hiçbir şey yapılmadı

Mağusa‘da Dr. Fazıl Küçük Endüstri Meslek Lisesi‘nde toplanan sendika yetkilileri basın açıklaması da yaptı, basına konuşan Gökçebel, meslek liselerinin toplumun üretim damarı olması gerektiğini belirtti.

Dr. Fazıl Küçük Endüstri Meslek Lisesi’nin köklü ve topluma çok katkı sağlayan bir okul olduğunu söyleyen Gökçebel, okulda süregelen sorunlar olduğunu ifade etti, okulun binasında geçen yıl deprem riski tespit edilerek öğrencilerin dört farklı okula dağıtıldığını hatırlattı.

Gökçebel, “Sözde bu yıl risk analiz raporları çıkarılarak okulda çalışma başlatılacaktı ancak hiçbir şey yapılmadı. Okula sadece iki konteyner sınıf getirildi” dedi.

Sendikanın talebine rağmen deprem risk raporlarının yayımlanmadığını belirten Gökçebel, “İnşaat mühendislerinin iddiasına göre olası deprem durumunda okulların yüzde 80’i yıkılacak; bu bilgi toplumdan saklanıyor” dedi.

Bakanlığın meslek liselerinin ihtiyaçlarına cevap vermediğini iddia eden Gökçebel, “Öğrenci ve öğretmenlerin riskli binalarda ders yapmak zorunda olduğunu” sözlerine ekledi.











Başa dön tuşu