InstagramKıbrısManşetSiyaset

Özersay: Ha yani bu diplomaları almak yasal ama meşru değil öyle mi?

Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, “sahte diploma” soruşturmasıyla ilgili ” “Meşru olmayan diploma edinme” diyen atanmış Başbakan Ünal Üstel’e, “Gayrimeşru olan bir şey varsa o da hükümetin kendisidir” cevabını verdi

Özersay: Siz söylemekten çekiniyorsanız biz söyleyelim; hem hukuksuzluk hem de ahlaksızlık hem suça teşvik hem suça ortak olmaktır

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Özersay, Üstel’in “Meşru olmayan diploma edinme” sözlerine “yeni kavram yaratmış” değerlendirmesinde bulunarak, “Gayrimeşru diploma” dedi.

Özersay, “Ha yani bu diplomaları almak yasal ama meşru değil öyle mi? Siz söylemekten çekiniyorsanız biz sizin yerinize söyleyelim; Bu şekilde diploma almak hem hukuksuzluktur hem de ahlaksızlıktır! Hem sahte diploma hazırlanmasını yani suça teşvik etmektir, suça ortak olmaktır hem de yıllarca sabahlara kadar okuyan, sınavlara giren, stres çeken, emek eden binlerce insanın emeğine saygısızlıktır, haksızlıktır” dedi.

“Gayrimeşru olan bir şey varsa o da hükümetin kendisidir” diyen Özersay, “Çünkü halk iradesi yok sayılarak kurulmuştur. Boşa değil son iki yıldır gayrimeşru hükümet dememiz. Ünal beye açıklamalarını bu şekilde yazıp yeni kavramlar türetmeye çalışanlar sadece Ünal beyi değil kendi kendilerini de kandırıyorlar. Bu halk bunu yutmaz” dedi.











Başa dön tuşu