InstagramKıbrısSağlıkSürmanşet

Yücel: Birçok sektörde fizyoterapistlerin görev ve yetkisinde olan uygulamalar yapılıyor

Kıbrıs Türk Fizyoterapistler Derneği, Birlik Yasası görüşmelerine devam ederek, Kıbrıs Türk Tabipler Birliği üyesi olan Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Hekimleri‘ne ev sahipliği yaparak toplantı gerçekleştirdi

Yücel: Birçok sektörde fizyoterapistlerin görev ve yetki sınırlarında olan uygulamalar yapılıyor

Toplantıya Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi ve Girne Akçiçek Hastanesi’nde görev yapan hekimler adına Uzm. Dr. Barış Yenen katıldı.

Kıbrıs Türk Fizyoterapistler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Fzt. Şahveren Yücel, dernek hedeflerini ve birlik yasasının gerekçelerini ve aciliyetini belirterek, halk sağlığın ciddi boyutta risk altında olduğuna dikkat çekerek, birçok sektörde masör, personal trainer, güzellik uzmanı ve stajyer öğrencilerin fizyoterapistlerin görev ve yetki sınırlarında olan uygulamaları yapmaya çalıştıklarını aktardı.

Özakalın: Birlik yasasının sürecinin AB standartlarında yapılabilmesi için çalışıyoruz

Kıbrıs Türk Fizyoterapistler Derneği Asbaşkanı Uzm. Fzt. Münevver Özakalın, tüm sağlık çalışanları ve tüm hekimler ile her zaman işbirliğine hazır olduklarını vurgulayarak AB Projesi kapsamında birlik yasasının sürecinin AB standartlarında yapılabilmesi için çalıştıklarını söyledi.

Toplum sağlığını korumak adına hekimler ve fizyoterapistlerin iş birliği içerisinde olmasının önemine dikkat çekildi. Birlik Yasasının halk sağlığını ve fizyoterapi ve rehabilitasyon hizmeti alan tüm hastaların haklarını korumak için çok değerli olduğu konusunda fikir birliğine varılan görüşmede ileriki toplantılarda katılım sağlayacak hekimlerimizin sayısının artması temennileri ile görüşme sonlandırıldı.

Birlik Yasası süreçlerinde tüm sağlık çalışanlarının desteğinin önemi vurgulandı. Kıbrıs Türk Fizyoterapistler Derneği Yönetim Kurulu, katılım ve tüm görüşleri için Uzm. Dr. Barış Yenen’e teşekkürlerini sundu.











Başa dön tuşu