InstagramKıbrısManşetSiyaset

Kanatlı: Mühendis değil Kadın Hastalıkları Uzmanı aklı ile daha çok ölüm olacak

Yeni Kıbrıs Partisi (YKP) Genel Sekreteri Murat Kanatlı, trafikte yaşanan ölümlü çarpışmalara dikkat çekerek, Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı’nın bir “Kadın Hastalıkları Hekimi” (Mehmet Zeki Avcı) olduğunu hatırlattı

Kanatlı: Bir doktor sağa sola emirler yağdırıyor, “oraya kamera koyun, bu cezayı artırın” diyor

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Kanatlı, bir doktorun sağa sola emirler yağdırdığını, “şuraya hız kamerası koyun, bu cezayı artırın, şöyle yapın” dediğini, ilgili derneğin de Trafik Kazalarını Önleme Derneği olduğunu söyleyerek, trajikomik kısmın ise ölümlerin artması olduğunu kaydetti ve “Neden?” diye sordu.

Cevabı da kendi veren Kanatlı, “Önerileri bilimsel değil, duygusal. Öyle hissettiği için ağzına geleni söyleyebileceğini düşünmekte. Açıklamaları manşetlerde, bir kişi de sormaz yahu eğitimin nedir de trafik önleyecek öneri sunuyorsun? diye” dedi.

“Mühendisleri dinlemeyip Kadın Hastalıkları Uzmanı’nın aklı ile yola devam edilirse daha çok ölüm olacak”

“Mühendislere sorsalar size anlatacaklar, fizik kanunlarından bahsedecekler, eğimlerin önemini söyleyecekler, viraja girdiğinizde yanlış eğim arabayı nasıl devirir, fizik 101’de anlattık diyecekler” diyen Kanatlı, “Avcı’ya sorarsanız iki tane kamera koy, fıstık gibi olur diyecek” dedi.

Kanatlı, “Avcı, ‘artır cezaları bak bakayım yapan var mı?’ diyecek. Yahu bir yola bu kadar dik bağlantı olmaz, kaza riskini artırırsız diyen mühendisleri dinlemeyip kadın hastalıkları uzmanın aklı ile yola devam edilirse daha çok ölüm olacak. Şehir içinde yaya ve bisiklet güvenliği için 50 km üstü olmaz, bilim öyle der, bunun düzenlemesi ve eğitimi yapılması gerek ama sorun ‘doktor trafik uzmanına’ çözüm söylesinde ısrar ederseniz, daha çok can kaybı olacak… #direnbilim” ifadelerini kullandı.











Başa dön tuşu