InstagramKıbrısManşet

Sarpten: Onu göreve getirenler de sergilediği bu ahlak dışı davranışa ortak olacaklardır

Biyologlar Derneği Üyesi Hasan Sarpten, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Tahir Serhat‘ın ülkede toplanması ve satılması yasak olan Medoş Lalesi keserken yakalandığını açıkladı

Sarpten: Böyle bir kişinin müsteşar olmasından utanç duyuyoruz

Yaptığı açıklamada son dönemlerde özellikle üst düzey yönetici düzeyindeki insanların sahte diploma başta olmak üzere çeşitli sahtekarlık, dolandırıcılık ve haksız kazanç elde etmeleriyle ilgili haberlerin kamuoyunun gündeminden düşmediğini belirten Sarpten, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Tahir Serhat‘ın koruma altındaki lalelerin tanıtılması ve koruması amacıyla Avtepe‘de gerçekleşen Medoş Laleleri Festivali‘ne giderken, aracını yol kenarında bulunan Medoş Lalerini keserek bitkinin soğanlarını dökmesinin tam bir skandal olduğunu söyledi.

Bulunduğu mevki nedeniyle topluma örnek olmak yerine tam tersi bir davranışla Medoş Lalerini sökmesinin bir doğa katliamı olduğunu aktaran Sarpten, “Böyle bir kişinin, bu ülkede üst düzey yönetici olmasından utanç duyuyoruz. Umarız, bu göreve onu layık görenler de aynı utancı taşırlar” ifadelerini kullandı.

Polis teşkilatına teşekkür

Yapılan ihbarı değerlendirerek Müsteşar Serhat’ın aracında arama yaparak gerçekleşen doğa katliamını tespit eden polis teşkilatına teşekkürlerini sunan Sarpten, Çevre Yasası kapsamında bulunan Medoş Lalesi’ni ‘‘kasten koparan, toplayan, yok edilmesine neden olan veya satan kişilere 2 asgari ücret para cezası kesilir’’ maddesinin Müsteşar Serhat’a da uygulanmasından duyduklarını memnuniyeti belirtti.

Hasan Sarpten’in yaptığı açıklamada sözlerine şöyle devam etti:

“Tahir Serhat derhal görevinden alınmalıdır”

“Makam ve mevki sahipleri oturdukları koltuktan güç alarak bu ülkede her istediğini yapamayacağını bilmelidir! Doğadaki koruma altındaki türleri göz göre göre ve bile bile bu şekilde fütursuzca katleden bir yönetici liyakat sahibi olarak nitelendirilmez.

Bu nedenle, Tahir Serhat derhal Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarlığı görevinden alınmalıdır. Çalışma Bakanı ve Başbakan derhal bu konuda adım atmalı ve gereğini yapmalıdır. Aksi halde, onu göreve getirenler de sergilediği bu ahlak dışı davranışa ortak olacaklardır. Kamu oyuna saygı ile duyururuz”

Tahir Serhat, “sahte reçete vurgunu” olarak anılan soruşturma kendi Müdürlüğü döneminde başlamasına rağmen, ifadesi dahi alınmayarak, ödül gibi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Müsteşarı olarak atanmıştı.











Başa dön tuşu