InstagramKıbrısManşet

Polis: Evinde kulaklığın kutusu ve 100 euro daha bulundu

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi‘nde (KSTBU) yürütülen “sahte diploma ve yolsuzluk” soruşturması kapsamında tutuklanan, Yükseköğrenim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu (YÖDAK) Genel Sekreteri Derviş Refiker, bugün bir kez daha Güzelyurt Kaza Mahkemesi’nde Yargıç huzuruna çıkarıldı

Polis: Evinde kulaklığın kutusu ve 100 euro daha bulundu

Mahkemede olguları aktaran polis, zanlının Girne’deli evinde yapılan aramada, boş AirPod kulaklık kutusu ve 100 euro daha tespit edildip emare olarak alındığını belirtti.

Zanlıyla ilgili toplam aldığı söylenen rüşvet miktarı 800 solar ve 800 euroya çıktı.

Neler olmuştu?

19 Mart’taki duruşma;

Polis: AirPod bir kulaklık, 700 euro ve 800 dolar rüşvet aldı

Güzelyurt Kaza Mahkemesi’nde görülen davada olguları aktaran polis, Refiker’in “İrtikap“, “Görevin Yerine Getirilmesi Karşılığında Para Kabul Etme“, “Kamu Hizmetinde Görevli Kişinin İltimas Karşılığında Para Alması” ve “Suç Gelirini Aklama” suçlarından itham edildiğini belirtti.

Polis Derviş Refiker‘in ise Haziran 2022-Mart 2023 tarihlerinde nüfuzunu kullanarak ilgili üniversitenin Tıp Fakültesi‘nin açılması için YÖDAK‘ta oy kullanma yetkisi olmamasına rağmen, konuyu gündeme getirdiğini kaydetti.

Polis zanlının bunun karşılığında AirPod bir kulaklık, 700 euro ve 800 dolar aldığına dair görgü tanıkları olduğunu, 800 dolar parayı teslim aldığına dair de ödeme fişine 29.06.2022 tarihinde imza attığını belirtti, zanlının ise ifadesinde bu imzayı ve ödeme fişini hatırlamadığını belirttiğini kaydetti.

Tıp Fakültesi başvuru yazısının ve dosyasının, bazı evraklar ve YÖDAK’a ait bazı bilgisayarların emare olarak alındığını ve zanlıdan izahat istendiğinde ise evrakları hatırlamadığını söylediğini kaydeden polis, zanlıya ait evin de zanlı huzurunda arandığını belirten, buradan ise 2 laptop, kulaklık kutusu, İşletme Yönetimi Yüksek Lisans diplomasi ve transcript bulunarak emare olarak alındığını belirtti.

Okulda bulunamayan diplomanın tedavüle sürülüp sürülmediğinin ise araştırılacağını söyleyen polis, 3 günde 16 ifade alındığını, 10 ifade daha alınacağını ve aranan emareler olduğunu aktardı, zanlının 6 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Özgür Haber Merkezi











Başa dön tuşu