InstagramKıbrısManşetSağlık

Özgöçmen: Saygımız, sevgimiz vardı. Sevgimiz bitti, saygımızı da azaltmaya devam edin

Kıbrıs Türk Ebeler ve Hemşireler Sendikası (KTEHS) Başkanı İbrahim Özgöçmen, kamuya verilen 9 günlük bayram tatili kararıyla hemşire ve ebelerin haksızlığa uğradığını söyleyerek, atanmış Başbakan Ünal Üstel ve Bakanlar Kurulu’na beddua etti

Özgöçmen: Yine bizi yanıltmadınız

Sendika adına “Yine bizi yanıltmadınız” başlıklı yazılı açıklama yapan Özgöçmen, Ünal Üstel ve hükümetinin her zamanki gibi düşüncesiz ve adaletten uzak ayrıcalıklı hareket etmeye devam ettiğini belirtti, “Ne yazık ki artık bizi şaşırtmıyorlar” dedi.

Özgöçmen, “Bakanlar Kurulu, haftasonu tatili ile Ramazan Bayramı arasında kalan 8 Nisan 2024 Pazartesi günü ile 9 Nisan 2024 Salı arife gününün idari tatil olarak verilmesine karar verdi. Yuvarlak ve ucu açık karar alarak kendilerince açıkgözlük yaptığını zannetmektedirler” dedi.

Özgöçmen, “Soruyoruz Sayın Üstel diyerek, “Aldığınız karar doğrultusunda; vardiya rotasyon şeklinde çalışan hemşire ve ebe meslektaşlarımız işe gitmeycek demek midir?Yoksa her zamanki gibi süreci sürümcemede bırakıp. İdareci makamların tehditleri,mobingleri ile mi hareket edilecek? Hastahane idari makamları personele hem çalışma saatinizden sayılacak hem ek mesai yazacaksınız demektedirler. Neye göre kime göre bunu söylemektedirler? Hangi yasaya ve hukuğa göre bunu söyleme yetkisini kendilerinde bulmaktadırlar? Bir karar alırken, neden biz vardiya ve rotasyon şeklinde çalışan hemşire ve ebelere bu karar uygulanmıyor? Biz bu ülkenin evlatları değilmiyiz?” diye sordu.

Alınan karar neticesinde nisan ayı çalışma saatinin değişmeyeceğini, bu hususta görevine gelmeyen kamu çalışanının iki gün çalışmış sayılıp çalışma saatini dolduracağını kaydeden Özgöçmen, “Peki çalışmak zorunda olan hemşire ve ebeler çalışma saati düşmediğinden pazartesi ve salı günkü nöbetlerini tuttuğu zaman hangi yasaya göre tuttuğu nöbeti hem çalışma saatinden hem de ek mesai sayacaksınız?” diye sordu.

“Siz işte bu kadar vurdumduymazsınız” diyen Özgöçmen, “KKTC eşit egemen bir devlettir” söyleminin hükümet eenlerin ağzında yuva yaptığı şu günlerde kendilerine kendi sözleri ile size yanıt verdiklerini belirterek şunları kaydetti;

Siz “Adalet karşısında kimsenin ayrıcalığı olamaz. KKTC Anayasası şahsımın ve hükümetimizin pusulasıdır. Görevimiz adaletin yerini hızla bulmasını kolaylaştırmaktır” dediniz.

Siz ve sizin gibilerin bu ülkeye verdiği zararı kimseler vermedi. Hemşire ve ebe mesleğini icra edenlerin ahı ile yaşayın! Eskiden saygımız ve sevgimiz vardı. Sonra sevgimiz bitti, saygımız kaldı. Şimdi azalttığınız saygımızı da yitirmeye devam edin, selametle kalın”











Başa dön tuşu