InstagramKıbrısManşetSiyaset

Volt Kıbrıs: Sığınmacı krizi ancak tüm Avrupa ülkelerinin iş birliğiyle çözülebilir

Kıbrıs adasının ilk pan-Avrupa partisi Volt Kıbrıs, bugün yaptığı yazılı açıklamada yaşanan sığınmacı krizine değinerek, sığınmacıların güvenli geçişi için kurumsallaşmış prosedürlerin ve insani koridorların oluşturulmasını ve Avrupa göç ve sığınma politikasının radikal bir şekilde elden geçirilmesi çağrısında bulundu

Volt: Göç, partizan çatışmalara indirgenemeyecek kadar karmaşık ve çok yönlü bir konudur

Çok kültürlü bir yapıya sahip olan Volt Kıbrıs, özellikle güney Kıbrıs’ta daha ağır bir şekilde yaşanan sığınmacı krizine yönelik olarak yaptığı açıklamada, resmi olarak hükümetin ağzından çıkan ve vatandaşları kışkırtmayı amaçlayan göçmenlere yönelik “işgal” kelimesinin toplumda öfkeye sebep olduğuna işaret etti.

Göç ve göçmen konusunun politik çıkarlar veya partizan çatışmalara indirgenemeyecek kadar karmaşık ve çok yönlü olduğunu belirten açıklamada, Volt Kıbrıs‘ın göç konusunda tutumunun çok net olduğunu ifade etti.

Dublin düzenlemesi tamamen revize edilmeli

Volt Kıbrıs partisi yaşanan sığınmacı krizi bağlamında parti olarak sığınmacıların güvenli geçişi için kurumsallaşmış prosedürlerin ve insani koridorların oluşturulmasını ve Avrupa göç ve sığınma politikasının radikal bir şekilde elden geçirilmesini önerdiklerini açıkladı.

Bu değişikliklere paralel olarak Volt Kıbrıs‘ın Dublin Düzenlemesinin tamamen revize edilmesi ve Kıbrıs’ı doğrudan etkileyen Avrupa Birliği topraklarına giriş noktası olan ülkelere geri gönderim pratiğine son verilmesi gerektiğine inandıkları ifade edildi.

Sığınmacı krizi ancak tüm Avrupa ülkelerinin işbirliğiyle çözülebilir

Volt Kıbrıs açıklamasında, sığınmacılar ve göç konusunda Kıbrıs gibi Avrupa’nın giriş noktası olan üye ülkeleri yalnız bırakmayacak şekilde, mülteci veya göçmen akışlarına ilişkin olarak üye ülkeler arasında yeni bir dayanışma ve paylaşım sistemine ihtiyaç olduğu vurgulandı.

Volt Kıbrıs‘ın, ortak bir Avrupa iltica sistemini masaya koyduğu aktarılan bildiride ayrıca Avrupa’nın genelini ilgilendiren bu konunun ancak tüm Avrupa ülkelerinin işbirliğiyle çözülebileceği vurgulandı











Başa dön tuşu