InstagramKıbrısManşetSağlık

Fizyoterapistler, Birlik Yasası için Sağlık Bakanı Dinçyürek ile görüştü

Kıbrıs Türk Fizyoterapistler Derneği heyeti, Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek‘le görüşerek, Fizyoterapistler Birlik Yasası‘nı görüştü

Yasa ile amaçlanan; merdiven altı fizyoterapi ve rehabilitasyon uygulamalarına dur demek

Dernek Asbaşkanı Uzm.Fzt. Münevver Özakalın, Genel Sekreter Uzm.Fzt. Yelda Kıngır ve Sayman Yrd.Doç.Dr. Sevim Öksüz’ün hazır bulunduğu kabulde Kıbrıs’ın kuzeyinde fizyoterapist olmayan kişiler tarafından yasal olmayan yollardan, merdiven altı fizyoterapi ve rehabilitasyon uygulamalarına dur demek ve fizyoterapistlik mesleğinin yasal sınırlarını belirlemek için Fizyoterapistler Birliği Yasa Tasarısı sunuldu.

Sağlık Bakanlığı hukukçuları ve sağlık alanında uzman hukukçular tarafından hazırlanmış olan yasa tasarısında hasta merkezli ve ülkedeki fizyoterapi ve rehabilitasyon uygulamalarının kaliteli, eşit, erişilebilir ve güvenli olması için tasarlandığını belirten KT Fizyoterapistler Derneği heyeti yasanın ivedilikle ele alınmasını rica etti.

Bakan Dinçyürek yaptığı konuşmada birlik yasasının fizyoterapistler ve halk sağlığı açısından öneminin bir doktor ve ortopedist olarak da farkında olduğunu belirtti.

Özellikle fizyoterapi hizmetlerinin erişilebilir olabilmesinin önemine vurgu yapan Bakan Dinçyürek kısa zamanda sonra Karpaz ve İskele bölgesinde Sağlık Bakanlığı tarafından “Yaşlılara Evde Bakım Hizmeti” uygulamalarında KT Fizyoterapistler Derneği ile işbirliği yapacaklarını vurguladı.











Başa dön tuşu