InstagramKıbrısManşetSiyasetYaşam

Özgür Gazete gündeme getirmişti: Alt yapı yok, yol yok, sahil, çevre, doğa talan edildi!

Özgür Gazete‘nin geçtiğimiz Aralık ayında gündeme getirdiği, Lefke‘ye bağlı Gaziveren sahillerinde yapılması planlanan on binlerce kişilik inşaat projeleri yükselmeye başladı. 30 bin nüfusun bölgeye akacağı tahmin edilirken, alt yapı, doğal yaşam, çevre ve tarım alanlarıyla ilgili hiçbir önlem alınmadı

Karlıtaş: Bin olan köy nüfusu bir anda 30 bine çıkacak

Özgür Gazete yazarlarından, Lefke Turizm Derneği Başkanı Hasan Karlıtaş, Gaziveren‘deki inşaat alanından bir fotoğraf eşliğinde sosyal medya hesabından açıklama yaptı, “Burası Gaziveren sahili. 2011 nüfus sayımında köyün nüfusu bin 24 kişi idi. Verilen 15 bin konut izni sonrasında, bir anda köyün nüfusu 30 bine çıkacak” dedi.

Böyle hızlı bir popülasyon artışının, herhalde dünyada bir ilk olduğunu belirten Karlıtaş, “Altyapı yok, yol yeterli değil, kanalizasyon arıtma sistemi yok, taşıma kapasitesi düşünülmedi, çevreci duruş sıfır, su, elektrik, ihtiyaç analizi yok, tarım alanları ile gıda ihtiyaç çalışması yok, hazır olan imar plânı hâlen ilan edilmedi, sahil koruma düşüncesi yok” dedi.

Peki ne var?” diye soran Karlıtaş cevabı da kendisi verdi; “Bitmek bilmez bir para hırsı, 33 katlı devasa, dip dibe yüksek yapılar, yabancı sermaye ve ülkenin değerlerini yerle bir eden bir plansızlık…”

Özgür Gazete durumu Aralık 2023’de gündeme getirmişti;

İsrailli aileler hedef gösterilirken, Türkiyeli müteahhitler yüceltiliyor!











Başa dön tuşu