InstagramKıbrısManşetSiyaset

“35 müdür muavini eksikliği var, 11 okulda da müdür yok”

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) ve Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), yükselme sınav münhal ve atamalarının yapılmaması nedeniyle Kamu Hizmeti Komisyonu (KHK) önünde oturma eylemi yapacaklarını duyurdu

“Sınav, münhal ve atamalar yapılmıyor”

KTOEÖS Bakaı Selma Eylem ve KTÖS enel Sekreteri Burak Maviş, ortak yaptıkları yazılı açıklamada, Eğitim Bakanlığı ve Kamu Hizmeti Komisyonu’nun iş birliği halinde eğitimde sorun yaratmaya devam ettiğine vurgu yaptı, ana okul, ilkokul, ortaokul ve liselerde yükselme sınav münhal ve atamalarının en son 2022 yılında yapıldığını, geçtiğimiz yıl orta eğitimde müdür/müdür muavini nakillerinin de yapılmadığını hatırlattı.

“35 müdür muavini eksikliği var, 11 okulda da müdür yok”

Ortak açıklamada şunlar kaydedildi;

“Bu duruma kayıtsız kalınması nedeniyle 2023-2024 öğretim yılı başından itibaren okullarımızda büyük eksiklikler ve sıkıntılar yaşanmaktadır.

Genel Orta Öğretim ve Mesleki Teknik okullarımızda 35 müdür muavini eksikliği vardır. 48 okulumuzun 11’inde ise hala daha müdür bulunmamaktadır. İlköğretim okullarımızda ise 14 müdür ve 19 müdür muavini eksikliği devam etmektedir.

Mücadelemiz sonucunda müdür/müdür muavini sınavları yapılmış, ancak okulların kapalı olduğu Şubat ayı içerisinde sınav ve atamaları gerçekleştirmek yerine Kamu Hizmeti Komisyonu eğitim-öğretim faaliyetleri sürerken 21-22 Mart 2024 tarihinde müdür/müdür muavini sınavlarını yapmayı tercih etmiştir.

Sınavların üzerinden bir ay geçmiş, yetkiler alınmış olmasına rağmen hala daha Kamu Hizmeti Komisyonu ilgili atamaları yapmamaktadır.

Bu nedenle 24 Nisan 2024, Çarşamba günü saat 10:00’da Kamu Hizmeti Komisyonu’nda oturma eyleminde olacağız”











Başa dön tuşu