InstagramKıbrısManşetSiyaset

Çeler: Hükümete geldiğimizde beraber çalışmalar yürütmeye devam edeceğiz

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Zeki Çeler, beraberindeki heyetle birlikte Doğu Akdeniz Üniversitesi Personel Sendikası (DAÜ-PER-SEN) ve Birlik ve Dayanışma Sendikası’nı (DAÜ-BİR-SEN) ziyaret etti. Ziyarette konuşan Çeler, “Bugün DAÜ’nün yaşaması için feragat edilen bazı haklar size peyderpey geri ödenecektir. O dönemde de sizin de desteğinizle hükümette biz olacağız ve yeni protokolleri imzalamak da bize nasip olacak” ifadelerini kullandı

İlk görüşme DAÜ-BİR-SEN ile yapıldı

Mağusa’da sendika binasında gerçekleşen ziyarette Genel Başkan Zeki Çeler’e Genel Sekreter Nevzat Özkunt, Kalkınma ve Yerel İşgücü Politikalarından Sorumlu Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi Erman Yaylalı ve TDP Mağusa İlçe Başkanı Ece Balcı eşlik etti.

İlk görüşme DAÜ-BİR-SEN’e yapıldı ve Sendika Başkanı Buğu Sümen Cohar ile sendika yetkililerinden DAÜ’deki son durum ve TDP’nin yapabilecekleri hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Cohar: TDP’nin hükümette olduğu dönemde DAÜ için çok güzel çalışmalar yaptık

Görüşmde ilk sözü alan Cohar, “Yoldaşlarımızı aramızda görmekten çok mutluyuz, iyi ki geldiniz, yeni göreviniz hayırlı olsun” diyerek söze başladı ve TDP’nin hükümette olduğu dönemi hatırlattı.

Cohar, “Sizin hükümette olduğunuz, Cemal Özyiğit’in Eğitim Bakanı ve sizin de Çalışma Bakanı olduğunuz dönemde, bize çok güzel katkılar yaptınız, birlikte DAÜ ve DAÜ çalışanları için iyi çalışmalar yaptık. Geçmişte yapılanlar için de bundan sonra yapılacaklar için de şimdiden teşekkür ederiz” dedi.

DAÜ için tüm paydaşlarca geçtiğimiz haftalarda imzalanan protokole değinen Cohar, bir yıl süren protokol sürecinde DAÜ çalışanları olarak DAÜ’nün varlığını ve devamlılığını öncelik olarak gördüklerini ve bu yüzden bazı haklardan feragat ettiklerini belirtti. Cohar, “DAÜ sadece Mağusa için değil Kıbrıs Türk toplumu için vazgeçilmez bir kurumdur. Buna olan inancımızla fedakârlık yaptık” dedi.

Çeler: Feragat ettiğiniz hakları geri almanız için yapılacak yeni protokoller döneminde de hükümette biz olacağız

Cohar’dan sonra sözü alan TDP Genel Başkanı Çeler ise, emekten yana tavır almanın kendileri için en önemli duruş olduğunu söyleyerek, DAÜ ile olan yakın ilişkisinin sadece DAÜ’nün ülke için değerinden kaynaklanmadığını aynı zamanda DAÜ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünden mezun olup Meclis’e giren ilk vekil olduğunu hatırlattı.

Çeler, “O dönem sizden gelen talep elbette kaçınılmaz bir talepti. Hem Eğitim Bakanlığı’nda bulunan Cemal Hocanın katkısı, hem sizlerin bizi yönlendirmesiyle emekçinin; haklarının korunması açısından döner sermaye içinde görev alması, Toplu İş Sözleşmesi imzalanması ve haklarının DAÜ’nün kontrolünde olmasını başarmak bizim için önemliydi. Bugün DAÜ’nün yaşaması için feragat edilen bazı haklar size peyderpey geri ödenecektir. O dönemde de sizin de desteğinizle hükümette biz olacağız ve yeni protokolleri imzalamak da bize nasip olacak” dedi.

Mağusa’da ikinci görüşme DAÜ-PER-SEN ile yapıldı

Görüşmede ilk sözü alan sendika başkanı Erdal Altun, ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirdi ve DAÜ’nün içinde bulunduğu durumun TDP tarafından yakından bilindiğini söyledi.

Altun, “Hükümetten ve siyasetten beklentimiz; DAÜ ile ilgili ciddi kararlar üreterek, buraya bir amiral gemisi olarak bakmalarıdır. Biz üniversite çalışanları olarak bu konudaki fikrimiz sabit. Sizinle Bakanlık döneminizde de çalıştık, işçiye emekçiye ne kadar yakın olduğunuzu biliyoruz. Bu toplum tarafından da takdirle karşılandı, bu yüzden seveniniz de çoktur. Bizi ziyaret etmenizden onur duyduk” dedi.

Çeler: Hükümete geldiğimizde beraber çalışmalar yürütmeye devam edeceğiz

Çeler ise burada yaptığı konuşmada; DAÜ’deki arkadaşlık bağlarının hiçbir zaman kopmadığını, bu yüzden yaşanılanları sadece siyasetçi olarak değil bir DAÜ’lü olarak da iyi bildiğini belirtti.

Çeler, “Sizler DAÜ’yü geldiği noktadan daha ileriye taşımak için elinizi taşın altına koydunuz. Bizler de TDP’nin son seçimlerden sonraki pozisyonunu görerek bu göreve talip olduk. Hem TDP’yi artık daha yukarıya bir noktaya taşımak hem de o noktadan yani daha etkili bir yerden çalışmalar yaparak; DAÜ gibi bu ülkenin en önemli kurumlarına sahip çıkmak. Sizin DAÜ’nün yaşaması için gösterdiğiniz iyi niyeti takdir ediyorum. Hükümete geldiğimizde de beraber çalışmalar yürütmeye devam edeceğiz” dedi.











Başa dön tuşu