InstagramKıbrısManşetSiyaset

Serdaroğlu: Toprak Ürünleri Kurumu’nda yaşanan sorunlar bardağı taşırdı

Kamu İşçileri Sendikası (KAMU-İŞ) Başkanı Ahmet Serdaroğlu, Toprak Ürünleri Kurumu‘nun (TÜK) yaşadığı sıkıntılara bugün mesai bitimine kadar çözüm üretilmezse yarın kurumun Haspolat şubesinde sabah mesai başlangıcından itibaren gün boyu grev yapacaklarını duyurdu

Serdaroğlu: Toprak Ürünleri Kurumu’nda yaşanan sorunlar bardağı taşırdı

Serdaroğlu yaptığı yazılı açıklamada, ülkeyi yönetenlerin hiçbir soruna çare bulamadığına dikkat çekerek, yaşanılan tüm bu sorunların kaynağının istihdam politikası olduğunu kaydetti.

Serdaroğlu, “Hükümet işe göre adam değil, adama göre iş bulmaya çalışıyor. Yıllardır bu mantığı eleştirmemize rağmen ne yazık ki istihdam politikası böyle geliştirildi. Toprak Ürünleri Kurumu’nda da yaşadığımız sorunun kaynağı budur” dedi.

“Mesai bitimine kadar süre”

Serdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü;

“Hükümete bugün mesai bitimine kadar hükümete süre veriyoruz. Yaşanan sorunlara çare bulunmazsa yarın sabah mesai başlangıcıyla birlikte eylemde olacağız. Yarın mesai bitimine kadar sorun çözülmezse Kamu-İş olarak oturup eylemin ne şekilde devam edeceğine karara bağlayacağız.

Bu eylemi yapmamızdaki amaç üreticinin işini kolaylaştırmak, hak ettikleri hizmete daha çabuk ulaşmasını sağlamaktır. O yüzden Hayvancılar Birliği’nde de destek bekliyoruz. Ancak birlik olursak, hükümetin bu konularda duyarlı olmasını sağlayabiliriz. Aksi halde birbirimiz eleştirerek bir yere varamayız.

Tüm basın mensuplarını yarın sabah saat 10.00’da Toprak Ürünleri Kurumu Haspolat şubesindeki Haspolat ambarında yapacağımız basın açıklamasına davet ediyoruz”











Başa dön tuşu