InstagramKıbrısManşetSiyaset

Atan: Sigortalar 400 bine yakın vatandaşa hizmet veriyor

Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (Kamusen) Başkanı Metin Atan, Girne Sosyal Sigortalar Dairesi‘nde yaşanan istihdam sorunu konusunda adım atılmaması durumunda eylem ve grev yapma gibi yasal haklarını kullanacaklarını açıkladı

Atan: Daha önce de uyarı grevi yapmıştık

Sendika adına açıklama yapan Metin Atan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı‘na bağlı Sosyal Sigortalar Dairesi‘nde uzun süredir personel ve istihdam sıkıntısı yaşandığına dikkat çekti, özellikle yaşanan nüfus artışı nedeniyle vatandaşa kaliteli hizmet sunmakta zorluklar yaşandığı ifade etti.

Hizmetlerde yaşanan sıkıntılar nedeniyle Girne Sosyal Sigortalar Dairesi‘nde daha önce de uyarı grevi yapıldığın altını çizen Atan, uyarı grevine rağmen istihdam konusunda hiçbir gelişme olmadığını belirtti.

“Sigortalar 400 bine yakın vatandaşa hizmet veriyor”

Ada genelinde Sosyal Sigortalar Daireleri’nin 400 bine yakın vatandaşa hizmet verdiğini hatırlatan Atan, nüfus artışı olmasına rağmen aynı sayıdaki personelin özveri ile çalışmaya devam ettiğini söyledi.

Tüm girişim ve uyarılara rağmen istihdam konusunda bir gelişme yaşanmadığını söyleyen Atan, en kısa sürede istihdam konusu ile ilgili gerekli adımların atılmaması durumunda eylem ve grev dahil tüm yasal haklarımızı kullanacaklarını kaydetti.











Başa dön tuşu