InstagramKıbrısManşetSiyaset

Mahkeme uzman görüşlerinin dinlenmesine karar verdi

Türkiye’de yaşanan 6 Şubat depremlerinde Şampiyon Meleklerin katledildiği Grand İsias Otel‘le ilgili davanın ikinci duruşması başladı. Bugün gerçekleşecek teknik bilirkişi rapor sunumlarının davanın seyrini etkilemesi bekleniyor

Mahkeme uzman görüşlerinin dinlenmesine karar verdi

Bugün Kıbrıs‘ın haberine göre, mahkemenin Gazi Üniversitesi’ne hazırlattığı bir rapor ve Şampiyon Meleklerin aileleri ve avukatları tarafından hazırlanan üç farklı rapor bulunuyor.

Avukatlar ve raporu hazırlayan akademisyen heyetinden Prof. Dr. Serhan Şensoy ile Prof. Dr. Yonca Hürol mahkemeye raporla ilgili uzman görüşlerini aktarma talebinde bulundu. Sanık avukatların itirazına rağmen mahkeme uzman görüşlerini ve raporu dinleme kararı verdi.

Sunulacak raporun davayı etkilemesi bekleniyor

Bugün Kıbrıs’ın okuyucularına sunduğu habere göre, Şampiyon Melekler avukatlarının; 4 üniversitenin uzman akademisyenleri tarafından hazırlanan raporu sunması ve İsias avukatlarının daha önce mahkemeye sunduğu Gazi Üniversitesi raporunu etkisizleştirmesi bekleniyor.

Hatırlanacağı üzere ilk duruşmada mahkeme Gazi Üniversitesi tarafından hazırlanan raporu esas almıştı. Haberde, 4 üniversiteden uzmanlar tarafından hazırlanan bilirkişi raporu Gazi Üniversitesi’nin raporundaki iddiaları  bilimsel olarak çürütüyor

Şampiyon Melekler avukatlarının girişimleriyle hazırlanan raporda, 7.7 şiddetindeki depremde yıkılan İsias Otel’in farklı şiddetlerdeki depremlerde de çökeceğinin bilimsel olarak ispatlanması açısından önem taşıyor.











Başa dön tuşu