InstagramKıbrısSiyasetSürmanşet

Yeni Kıbrıs Derneği: Hayal kırıklığına uğradık

Güneyde faaliyet gösteren Yeni Kıbrıs Derneği, İdalion Lisesi’ndeki bazı öğretmenlerin, Pan-Kıbrıs Öğrenci Koordinasyon Komitesi (PSCC) tarafından düzenlenen bir etkinlikte, asılan pankartları kaldırma girişiminde bulunduğunu belirtti

Yeni Kıbrıs Derneği: Hayal kırıklığına uğradık

Dernekten yapılan açıklamada, Türk işgalinin 50’nci yılı anısına düzenlenen bir etkinlikte asılan pankartları izin almadan kaldırma girişiminde bulunduğunu öğrenmenin kendilerini hayal kırıklığına uğrattığı belirtildi.

Açıklamada, “Öğrenci Merkez Konseyi ile okul yönetiminin birlikte vardıkları onayla alana asılan pankartlarda, “Bütün ordular dışarı, bağımsız ada”, “Kıbrıs kendi halkınındır” ve “Kıbrıs tek vatan tek halk” gibi sloganlar yer alıyordu. Bu, aynı zamanda, öğrenci hareketinin görüşlerini de yansıtmaktadır” denildi.

“Demokratik eğitim mücadelesinde PSCCnin yanı başındayız”

Açıklama şöyle devam etti;

“Yeni Kıbrıs Derneği olarak, öğrencilerin temel demokratik özgürlüklerini ihlal eden, ülkemizi yeniden birleştirme çabalarına aykırı politikalar ifade eden bu öğretmenlerin eylemlerini kayıtsız şartsız kınıyoruz.

Öğretmenlerin yukarıdaki müdahalesine ilişkin PSCC’nin suçlamalarına Milli Eğitim Bakanlığı’nın göz ardı etmemesi gerektiğine inanıyoruz. Maalesef Milli Eğitim Bakanlığı’nın da, ilgili genelgede görüldüğü gibi, “Türk işgalinin 50. Hüzünlü Yıldönümü Eylemleri” kapsamında hain darbeyi anma törenlerinden çıkarmaya çalıştığını da belirtmek gerekiyor.

Seçici hafıza, gençlerin demokratik eğitimine katkıda bulunmaz. Tarih öğretimi, tarihsel gerçeklere saygı göstermelidir. Milli Eğitim Bakanımızı ve ilgili tüm yetkilileri okullarda anma etkinliklerine ilişkin genelgeyi ve talimatları yeniden gözden geçirmeye davet ediyoruz.

Kıbrıs eğitiminin hedeflerinin yeniden birleşme ve ülkemizin barışçıl geleceği doğrultusunda yeniden tanımlanması gerektiğine inanıyoruz. Demokratik eğitim mücadelesinde PSCCnin yanı başındayız.

Yeni Kıbrıs Derneği olarak, Kıbrıs sorununun, Federal, İki Toplumlu, İki Bölgeli bir Kıbrıs’ta siyasi eşitlikle yeniden birleşmeyi sağlayacak ilgili BM kararları ve halihazırda mutabakata varılmış konulara dayalı çözümünü destekliyoruz”











Başa dön tuşu