InstagramKıbrısManşetSiyaset

Maviş: Sorunun değil çözümün parçası olma’ siyasetini sürdüreceğiz

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), 1 Mayıs İşçi ve Emekçi bayramı nedeniyle yayımladığı bildiride, anlaşmazlıkların giderilmesi için çözüm odaklı yaklaşımının yanı sıra,  ‘sorunun değil çözümün parçası olma’ siyasetini sürdüreceklerini, toplumlar arasındaki barışı geliştirmek için ‘gerçekleştirebilir çözümler’ tasarlamak amacıyla kurumsal örgütler ile işbirliği içinde hareket etmeye sürdüreceklerini belirterek, “1 Mayıs’ın birleştirici gücünün çözüm ve barışa giden adil ve eşit bir gelecek inşa etmesi dileği ile: Yaşasın 1 Mayıs!” ifadelerini kullandı

“Çözümsüzlüğe karşı iki toplum omuz omuza”

KTÖS Genel Sekreteri Burak Maviş imzasıyla yayımlanan bildiride, adanın her iki tarafında izlenen toplumları ötekileştirme politikalarına, hoşgörüsüzlüğe, yabancı düşmanlığına, şiddet kültürüne, özgürlüklerin yok sayılmasına ve şövenizme verilebilecek en güzel cevabın, iki toplumun bir arada omuz omuza durması olduğuna dikkat çekildi.

Maviş, barışa olan istenci, ortak vatan arzusunu, toplumsal varoluş ve temel haklara ulaşım mücadelesini iki toplumun omuz omuza duracağı 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Günü’nde birlikte deklare edeceklerini belirtti.

“Holguin’in çabalarının toplumlarda karşılık bulmasını istiyoruz”

KTÖS Genel Sekreteri Maviş, ortak mücadele gününde siyasi eşitlik temelinde kapsamlı, adil, iki toplumlu ve iki kesimli federal çözüm için resmi müzakerelerin başlaması, teknik komiteler çerçevesinde güven yaratıcı önlemlerin konuşulması çağrılarını yinelediklerini dile getirerek, Birleşmiş Milletler (BM) Özel Temsilcisi Holguin’in çabalarının toplumlarda karşılık bulması temennisinde bulundu.

“Genç jenerasyonlar ‘barış imgesi’ altında süreçte rol almalıdır”

Çözümsüzlüğün yarattığı belirsizlikleri her iki toplumda aşabilmek için sorunun bir parçası olmamış yeni jenerasyonların ‘barış’ imgesi altında daha fazla rol alması, liderlerin aksine iki toplumun yakınlaşmasına hız katacağına inandıklarını ifade eden Maviş, şartlar ne kadar zor olduğuna bakmadan, ‘sorunun değil çözümün parçası olma’ siyasetimizi sürdüreceklerini söyledi.

Kıbrıs Sorunu, bizlere sorunu yaratanlar tarafından miras bırakılmıştır

Kıbrıs sorununun, yeni nesillere sorunu yaratanlar tarafından miras bırakıldığını ifade eden Maviş, bu mirasın her iki topluma gözyaşı ve bölünme getirdiğini fakat yeniden birleşme adımlarının en kapsamlısı olan 2004 ve 2017’de ise sorunu yaratanlar tarafından heba edildiğini belirtti.

Gerçekleştirilebilir çözümler tasarlamak amacıyla kurumsal işbirliği

“Statükoyu yaratanların, çözüm perspektifi ile çözümsüzlüğün devam edeceğinin, ezbere cümleler ile yol yürünemeyeceğinin farkında olmalıyız” şeklinde konuşan Maviş, bu yüzden toplumlar arasındaki barışı geliştirmek için ‘gerçekleştirebilir çözümler’ tasarlamak amacıyla kurumsal örgütler ile işbirliği içinde hareket edeceklerini ifade etti.

Yaşasın Ortak 1 Mayıs!

KTÖS Genel Sekreteri Maviş, savaşı yaşamış toplumlar olarak barışın değerinde birleşmemiz ve bölünemeyecek kadar küçük, hepimizi kucaklayabilecek kadar büyük adamızda yeniden bir araya gelmemiz yakın gelecekteki ortak hedefleri olduğu kaydetti.

Maviş sözlerini “1 Mayıs’ın birleştirici gücünün çözüm ve barışa giden adil ve eşit bir gelecek inşa etmesi dileği ile: Yaşasın 1 Mayıs! Yaşasın İşçinin ve Emekçinin Mücadele Günü!” şeklinde tamamladı.











Başa dön tuşu