InstagramKıbrısManşetSiyaset

Hak-Sen: Birlikte mücadele etmeden bu düzen değişmeyecek

Eşit Hak ve Adalet Sendikası (Hak-Sen), 1 Mayıs İşçi ve emekçi bayramı kapsamında yayımladığı bildiride ezenin de, ezilenin de aynı olduğunu ve tüm emekçilerin birlikte mücadele etmesiyle bu düzenin değişebileceğini vurgulayarak, tüm üyelerini ve halkı Ara bölgede gerçekleşecek 1 Mayıs etkinliğine davet etti

Bir yandan yolsuzluklara, diğer yandan ise emekçi haklarının budanmasına tanıklık ediyoruz

Hak-Sen, ülkemizin bir yandan yolsuzluklar ve sahteciliklerle çalkalandığını, diğer yandan da emekçilerin haklarından budama ve birbirlerine kırdırılması sürecine tanıklık ettiğini dile getirerek, içinde bulunulan ekonomik krizin faturasının emekçilere kesilmekte olduğunu belirtti.

Buna rağmen, ülkedeki ultra zenginlerin servetlerine servet katmaya, bankaların ise karlarına kar katmaya devam ettiğini vurgulayan Hak-Sen, bu durum karşısında hükümetin sermaye kesimlerinin sözünün dışına çıkmadığı, sendikanın gündeme taşıdığı server vergisi konusunda da hükümetin kılını dahi kıpırdatmadığı hatırlatıldı.

Hak-Sen’in 1 Mayıs kapsamında yayımladığı bildiri şöyle devam etti:

“Ekonomik krizin hafifletilmesinin yolu kamusal hizmetlerin güçlendirilmesinden geçmektedir. Sağlık, eğitim, ve ulaşımın –ki bunlar zaten Anayasal haklarımızdır- kamusal ve kaliteli olarak sağlanması, halkın giderlerini azaltmasında yardımcı olarak daha iyi yaşam şartlarına kavuşmasını sağlayacaktır.

Tek gerçek formül sendikalaşmayla birlikte çalışanların haklarını savunacak koşullara kavuşmasıdır

Sadece sendikalaşmanın önünün açılmasıyla, özel sektör emekçileri haklarını koruyabilecek duruma gelebilir. Denetim veya yasal düzenlemelerin hepsinin bir “açığı” varken, tek gerçek formül, sendikalaşmayla birlikte çalışanların kendi haklarını savunabilecek koşullara kavuşmasıdır.

Sendikalaşma hakkı hayat bulana kadar ise, özel sektör emekçilerinin haklarını savunmak örgütlü emekçilere düşmektedir. Sendikamız Hak-Sen, enflasyonun sürekli artması dolayısıyla yılda 3 kez kamu çalışanlarının maaşlarına yansıtılacak olan hayat pahalılığının, aynı şekilde özel sektör emekçilerine de yansıtılmasını talep etmiş, fakat bu talep hükümet edenlerde –kameralar önünde söz verilmesine rağmen- henüz karşılık bulmamıştır. Sendikamız Hak-Sen, özel sektör emekçilerine yönelik tüm bu ayrıştırıcı politikaların bilinçli olarak uygulandığının farkındadır.

Amaçları hem özel sektör emekçisini aç bırakarak ultra zenginlerin cebinden bir kuruş fazla çıkmasını engellemek, hem de çalışan kesimler arasında fark yaratarak, kamu ile özel sektör çalışanlarının aralarının açılmasını sağlamak, birlikte haraket etmelerinin önüne geçmektir.

Birlikte mücadele etmeden bu düzen değişmeyecek

Unutulmamalıdır ki, ezen de ezilen de aynidir ve tüm emekçiler birlikte mücadele etmeden bu düzen değişmeyecektir.
İşte bu bilinçle Sendikamız Hak-Sen, 1 Mayıs mücadele ve dayanışma gününde her yıl olduğu gibi yine sokakta olacaktır. Üyelerimizi ve halkımızı emek mücadelesine omuz vermeye, sendikamızla birlikte saat 9.30’da Kuğulu Park’ta toplanarak, pankartımızın ve taleplerimizin arkasında yürümeye çağırıyoruz.
BU DÜZENİ KAMU-ÖZEL EMEKÇİLERİ BİRLİKTE DEĞİŞTİRECEK! YAŞASIN 1 MAYIS”











Başa dön tuşu