InstagramKıbrısSürmanşetYaşam

Birlikte Daha İyi Projesi: Mülteci Çocukların Başarı Hikayesi

Mülteci Hakları Derneği‘nin (MHD) yürüttüğü Birlikte Daha İyi Projesi kapsamında, 4-18 yaş aralığındaki mülteci çocuklara bireysel eğitim ve özel eğitim desteği sağlandı

Çocuklara; okuma yazma, öz bakım becerileri ve matematik becerileri gibi alanlarda destek sağlandı

Avrupa Birliği (AB) tarafından Kıbrıs Türk toplumuna yönelik Yardım Programı kapsamında finanse edilen ve Mülteci Hakları Derneği (MHD) tarafından yürütülen Birlikte Daha İyi Projesi kapsamında, 2023-2024 öğretim yılında 4-18 yaş aralığındaki mülteci çocuklara bireysel eğitim ve özel eğitim desteği sağlandı, bu desteğe dahil olan çocuklar 27 Nisan 2024 tarihinde eğitimlerini başarı ile tamamlamış bulunuyor

MDH’den yapılan açıklamada şunlar kaydedildi;

“Çocukların 4-18 yaş aralığında olmaları ve birçoğunun özel eğitime de ihtiyaç duymaları nedeniyle, okul öncesi eğitim, okuma yazma, öz bakım becerileri, bilişsel beceriler ve matematik becerileri gibi alanlarda destek sağlandı.

İleri yaş gruplarındaki çocukların akademik becerileri geliştirildi ve Türkçe dilinde ilerleme kaydetmelerinin verdiği özgüvenle üniversite eğitimi hayalleri kurmaya başladılar.

“Beni sınavlar için motive ettiler”

17 yaşındaki bir öğrenci süreçle ilgili şunları dile getirdi;

“Öğretmenlerim ve arkadaşlarım bana aile oldular, orada matematiği geliştirdim ve sosyal biri olmamı sağladılar. Benimle sohbet ederek dilimi geliştirmemi sağladılar. Beni sınavlar için motive ettiler”

Toplamda 6 öğretmen, çocuklarla birlikte çalışırken, müzik terapisi de akademik çalışmalara entegre edildi.

Çocukların hem okul hem de sosyal becerilerini geliştirmek adına çeşitli aktivitelerle öğrenim süreci destekledi.

Gözlemlenen önemli bir sonuç, akademik ve öz bakım becerilerinin yanı sıra çocukların özgüvenlerindeki artış oldu.

Avrupa Birliği’nin finansal desteğinin önemi

Öğretmenler, bu tür projelerin desteklenmesinin toplumda olumlu bir değişim yaratabileceğini belirtti.

Bu proje, mülteci çocukların eğitim ve entegrasyon süreçlerine katkı sağlamak adına önemli bir adım oldu. MHD ileriki yıllarda da benzer projelerle mülteci çocukların daha iyi bir geleceğe sahip olmalarını desteklemeye devam edeceğini belirtti ve Avrupa Birliği’nin finansal desteğinin öneminin altını çizdi”











Başa dön tuşu