InstagramKıbrısManşetSiyaset

Özkunt: İşçiler; işveren, hükümet ve kurulu düzen tarafından sömürülüyor

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Sekreteri Nevzat Özkunt, 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, işçilerin işveren, hükümet ve kurulu düzen tarafından sömürüldüğünü söyledi

Özkunt: Çare iradedir

Sosyal medya hesabından “Çare iradedir” başlıklı bir açıklama yapan Özkunt, 1 Mayıs İşçi Bayramı’nda yani bugün çalışmak zorunda bırakılan işçileri selamladı, ülkede uzun bir süreden beri ama özellikle son yıllarda bir sömürü düzeninin hüküm sürdüğüne dikkat çekti.

Özkunt, “Dar ve sabit gelirli insanlarımız günden güne fakirleşmekte, servet sahibi kesim ise günden güne servetine servet katmaktadır. Kamu ve özel ayırımı bu ülkedeki adaletsiz düzenin temelini oluşturmaktadır” dedi.

“Özellikle özel sektör çalışanlarının sömürüsü 3 yönden alabildiğince devam etmektedir” diyen Özkunt, bunları şöyle sıraladı;

1. İşçiler ve çalışanlar İŞVEREN tarafından sömürülmektedirler

Haftalık 40 saatin çok üstünde çalıştırılarak, sosyal sigorta ihtiyat sandığı yatırımları çalınarak, işlerini kaybetme mobbingine maruz bırakılarak, ek mesaileri ödenmeyerek, düşük ücretle çalıştırılarak, kaçak çalıştırılarak, iş yasasındaki doğum, hastalık ve diğer haklardan mahrum bırakılarak işçiler ve çalışanlar işverenleri tarafından en üst düzeyde ve acımasızca sömürülmektedir.

Çare örgütlü mücadele ve özelde sendikalaşmaktır.

2. İşçiler ve çalışanlar HÜKÜMET tarafından sömürülmektedir

İş yasasının çalışanlara verdiği hakları denetlemeyerek, asgari ücretin üstünde yüksek gelir vergisi oranları uygulayarak, dar ve sabit gelirli kesimin belini büken ve vergi gelirlerinin yüzde 60-62’sine denk gelen dolaylı vergileri salarak, kayıt dışı yaratılarak, esas kazanandan dolaysız vergileri toplamayarak, sosyal devletin gereği olarak kamusal eğitim ve kamusal sağlık sisteminden insanlarını mahrum bırakarak ve onları özel hastane ve özel okulların kucağına oturtarak ve denetimsiz başıboş bir piyasa yaratarak işçiler ve çalışanlar HÜKÜMET tarafından alabildiğince ve acımasızca sömürülmektedirler.

Çare bu sağ zihniyetin ve menfaat çetesinin yönetimden gönderilmesidir.

3. İşçiler ve çalışanlar KURULU DÜZEN tarafından sömürülmektedir

Yüksek faiz oranları, TL kullanımı, yüksek kur, adaletsiz bir vergi düzeni, yüzde 100’e varan hiper enflasyon, pahalılık, fakirleşme bu sistemin temel parametreleridir. Enflasyon fakiri ve dar gelirliyi daha fakir, zengini daha zengin yapan bir sistemdir.

Nihai çözüm TL kullanımından uzaklaşmak, ancak o güne kadar enflasyona veya dövize endeksli muhasebe sistemine geçmektir. Çare adil bir vergi sistemidir. Çare denetimli ve kayıt dışının en aza indirildiği bir piyasadır ve çare gerçek bir sosyal devleti oluşturmaktır.

Çare iradedir, çare kapitalizme son vermektir. 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı kutlu olsun.











Başa dön tuşu