InstagramKıbrısManşet

İçişleri Bakanlığı sekreteri Remziye Seven teminata bağlandı

Kıbrıs Sağlık Toplum Bilimleri Üniversitesi‘nde (KSTBU) yürütülen “sahte diploma ve yolsuzluk” soruşturması kapsamında tutuklanan, İçişleri Bakanlığı sekreteri Remziye Seven, bugün yeniden Lefkoşa Kaza Mahkemesi‘ne çıkarıldı

Polis: 47 ders notu sahte, aynı gün mezun edildi

Soruşturma kapsamında 26 Nisan‘da tutuklanan ve ilk olarak Güzelyurt Kaza Mahkemesi‘ne çıkarılarak hakkında 3 gün tutukluluk verilen Seven, ikinci kez 28 Nisan‘da Lefkoşa Kaza Mahkemesi‘ne çıkarılmış ve 7 gün ek tutukluluk almıştı.

Mahkemede Seven’le ilgili olguları aktaran polis, zanlının okula ilk kaydının 10 Ekim 2019 tarihinde yapılmış gibi gösterildiğini ancak 8 Mayıs 2023 tarihinde “Bussines Administration Lisans” bölümüne kaydının yapıldığını belirterek, 4 yıl öğrenim görmüş gibi 19 Haziran 2023 tarihinde de “47 sahte ders notu verilmek” suretiyle aynı gün mezun edildiğini aktarmıştı.

“Evinde ihraç ve vatandaşlıklarla ilgili gizli ibareli belgeler bulundu”

Zanlının, aldığı sahte diplomayı Lefke Avrupa Üniversitesi‘ne sunarak master başvurusu yaptığını belirlediklerini aktaran polis, ayrıca zanlının evinde de arama yapıldığını ve “gizli ibareli” belgeler ve yazışmalar tespit ettiklerini belirtmişti.

Polis Mahkemede, Savcı’nın belgelerin içeriğini sorması üzerine; “ihraç ve vatandaşlıklarla ilgili” olduğunu aktarmış ve belgelerin ıslak imzalı ve gizli ibareli olduğunu kaydetmişti.

Zanlının, odacısının belgeleri kutu içerisinde kendisine getirdiğini söylediğini aktaran polis, zanlının ayrıca çalıştığı Bakanlıkta bir odasının olmadığını, bu yüzden zaman zaman işe gitmediğini belirttiğini söyledi.

Savunma: Serdal Gündüz’le yazışmaları var

Zanlı Seven’in avukatı ise bir önceki İçişleri Bakanı’nın görevden alınmasıyla zanlının da bir günde görevden alındığını, odasını apar topar topladığını, evdeki belgelerin de aceleyle toplandığı için eşyaları arasına karıştığını savunmuştu.

Avukat ayrıca; zanlının, aynı soruşturmadan tutuklu okulun küçük hissedarı Serdal Gündüz ile yazışmalarının olduğunu, bu yazışmalarda “Dersler ağır, sınav kötü geçti” gibi ifadelerin yer aldığını, zanlının 2021’de okula kayıt yaptığını, o dönemde de pandemi olduğu için uzaktan eğitim aldığını savunmuştu.

Seven teminata bağlandı

Polis zanlı Resmiye Seven’le ilgili bugün Mahkemeden; zanlının İçişleri Bakanlığında geçici memur olduğunu söyleyerek, uygun bir teminat talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Zehra Yalkut Bilgeç, zanlının yargılanıncaya değin yurtdışına çıkışını yasaklayarak, 50 bin TL nakit teminat yatırması, KKTC vatandaşı muteber 3 kefilin 750’er bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması ve haftada bir gün en yakın polis karakoluna ispat-ı vücutta bulunması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.











Başa dön tuşu