InstagramKıbrısManşetÖzgür Doğa Özgür ÇevreSiyaset

“Bölge halkını kendi malına sahip çıkmak için direnmeye çağırırız”

Beleşe Deniz-Plajlar Halkındır Hareketi, Girne’de halk plajı olarak bilinen Kervansaray plajına Merit Otel‘in şezlong ve şemsiye istiflemesinin yanı sıra, plaja bir de görevli yerleştirdiğini aktararak, bu gelişmelerin Merit Otel’in halka ait plaja yayılma şüphesi doğurduğunu açıkladı

‘İskele Yasası’ bahanesiyle plaja yayılmaya çalışılıyor

Beleşe Deniz-Plajlar Halkındır Hareketi bugün yaptığı yazılı açıklamada, Kervansaray plajının, Girne’de halkın erişimine açık kalan nadir plajlardan biri olduğuna dikkat çekerek, halkın otel sahiplerinin “ücretsiz girilmez”, “damsız girilmez”, “yiyecek içecekle- girilmez” vb. tacizlerine uğramadan denize girebildiği ender plajlardan biri olduğu hatırlattı.

Girne Belediyesi’nin uzun yıllardır Kervansaray Plajı’nda ucuz ve kaliteli hizmet sunarak burayı kamunun eline tuttuğunun altını çizen Plajlar Halkındır Hareketi, plajın hemen yanında bulunan Merit Otel’in, geçen yıllarda çıkarılan “İskele Yasası” ile yasal kapsama sokulan kaçak iskelesinin tadilatta olması bahanesi ile Girne Belediyesi’nin kullanımında olan kamu arazisinin bir kısmına şezlong ve şemsiyelerini yerleştirdiğini ve görevli bir çalışanı plaja yerleştirdiğini belirtti.

Plaja yaptıkları ziyarette, Merit Otel’e ait yüzlerce şezlongun plaja istiflendiğinin gözlemlendiğini belirten Plajlar Halkındır Hareketi, bu gelişmelerin Merit Otel’in Kervansaray Plajını gasp etmeye hazırlandığı yönünde bir izlenim bıraktığını aktardı.

“Girne Belediye Başkanı Şenkul kamuyu aydınlatmalıdır”

Plaja yaptıkları ziyarette, Girne Belediyesi’nin plaj sorumlusunun Merit Otel’in plaja şezlonglarını istiflemesinden haberdar olduğunu belirten hareket yetkilileri, bu gelişmenin Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul’un konudan haberdar olduğu izlenimi bıraktığını söyledi.

Konuyla ilgili Şenkul’a “Girne Belediye Başkanı Şenkul bu işgale sözlü olarak mı izin vermiştir? Yoksa alınmış bir Belediye Meclis kararı mı vardır?” şeklinde sorular yönelten Plajlar Halkındır Hareketi, Şenkul’un bu konuda kamuoyunu aydınlatması gerektiğine vurgu yaptı.

Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul’a Kervansaray plajındaki uygulamayı sonlandırma çağrısı yapan hareket, Plajların Kullanım ve Denetim Yasası uyarınca halkın plajlara erişimini denetleme merci olan belediyelerin, bu görevini yerine getirmek bir yana dursun; halka ait bir plajın daha sermaye tarafından işgaline ortak olması kabul edilemez olduğunu kaydetti.

Beleşe Deniz Plajlar Halkındır Hareketi’nin açıklaması şu şekilde devam etti:

“Bölge halkını kendi malına sahip çıkmak için direnmeye çağırırız”

“Bizler Beleşe Deniz Plajlar Halkındır Hareketi olarak uzun yıllardır Girne’de sermayenin pervasız müdahaleleri sonucu kirlenen deniz suyunun temizlenmesinden tutun da halkın kıyıya erişimi ve alınan ücretlere kadar devam eden tüm gayri yasal sorunları dile getirip, bunlara karşı mücadele ederken böyle bir durumla karşılaşmamız, konunun peşine düşmemiz adına yetti de arttı bile.

Öyle görülüyor ki yaklaşan yaz ve ısınan havalarla aynı oranda beleşe deniz mücadelesi de ısınacak. Şu anda burada olduğu gibi bundan sonra da konunun takipçisi olacağımızı buradan ilan ediyor yukarda cevaplanması gereken sorularımız olduğunu ve bu sorulara cevap beklediğimizi bir kez daha altını çiziyoruz.

Beleşe Deniz Plajlar Halkındır Hareketi olarak, sermayenin hükümet ve belediyelerin iş birliği ve/veya göz yumması ile gerçekleştirdiği kıyı işgallerine karşı sessiz kalmayacağımızın altını çizer, bölge halkını kendi malına sahip çıkmak için direnmeye çağırırız”











Başa dön tuşu