InstagramKıbrısSürmanşetYaşam

Onur Haftası’nın bu yılki sloganı; “Adaletin Rengi Ne?”

Kuir Kıbrıs Derneği, bu yıl yapılacak Onur Haftası etkinliklerinin “Adaletin rengi ne?” sloganı ile yapılacağını duyurdu

Kuir Kıbrıs: Varlığımız tehdit değil çeşitliliğimizdir!

Bu yıl 8 Mayıs ile 17 Mayıs 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek etkinliklerle, seslerini ve varlıklarını bir kez daha birlikte haykıracaklarını söyleyen Kuir Kıbrıs açıklamasında şu ifadelere yer verildi;

“Bizler, temel insan hak ve özgürlüklerimizle, hiçbir ayrımcılığa maruz kalmadan toplum içinde var olmak istiyoruz. Okumak, çalışmak, üretmek, sevmek, sevilmek, kısaca hayatın tüm güzelliklerini ve elbette zorluklarını hiçbir ayrımcılığa maruz kalmadan, özgür bireyler olarak deneyimlemek istiyoruz.

Birey olmak, birlikte özgür olmakla gelişsin, bir arada hayatta birlikte var olalım istiyoruz.

Varlığımız tehdit değil çeşitliliğimizdir! Hayatın her alanında LGBTİ+lar vardır ve var olmaya devam edecektir. Bu toplumun tüm bireyleri için, eşit ve adil bir yaşam yaratmak; hepimizin yaşam hakkını korumak da yetkililerin en birincil sorumluluğudur!

“Adaletin Rengi Ne?”

Bizleri yok sayan, norm dışı gösteren, nefret söyleminin öznesi haline getiren tüm söylem ve uygulamalara karşı sesimizi yükseltiyor ve tekrardan haykırıyoruz; Adaletin Rengi Ne? Hayatın her alanında LGBTI+’lar vardır ve var olmaya devam edecektir.

Gelin, etkinliklerimizde birlikteliğimize ve renkliliğimize sizler de paydaş olun. 17 Mayis’ta saat 18.00’de Suitex önünde buluşuyor ve hep birlikte yürüyoruz.

17 Mayis Organizasyon Komitesi:
Kuir Kıbrıs Derneği
Mağusa Gençlik Birliği Derneği
Bağımsızlık Yolu
Girne Gençlik Derneği
Toplumcu Demokrasi Partisi
Toplumcu Demokrasi Partisi Gençlik Örgütü
Sivil Toplum İnisiyatifi Derneği
SOS Çocuk Köyü Derneği
KTAMS
Anonim Gençlik Örgütü
DAÜ Unicorn Kulübü
İnsan Hakları Platformu
Mülteci Hakları Derneği
Baraka Kültür Merkezi Derneği
Halkın Partisi Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komitesi
Evrensel Çocuk Hakları Derneği











Başa dön tuşu