InstagramKıbrısManşetSiyaset

BKP: BM Güvenlik Konseyi kararları esastır

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Ankara tarafından Cumhurbaşkanlığı görevine atanan Ersin Tatar’ın, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreterin Kişisel Temsilcisi María Ángela Holguin Cuéllar‘ın üçlü görüşme önerisini reddetmesini şiddetle reddettiklerini ve bu kararın Kıbrıs Türk toplumunu bağlamadığını vurguladı

BKP: Tatar Ankara adına konuşuyor

Bu tavrın yok hükmünde olduğunu dile getiren BKP Merkez Yürütme Kurulu, “Ersin Tatar Kıbrıs Türk toplumu adına değil, Ankara’daki AKP iktidarı adına konuşmaktadır” dedi.

BM Güvenlik Konseyi kararlarının esas olduğunu belirten BKP Merkez Yürütme Kurulu, Ersin Tatar’ın, ayrı egemenlik talebi ile BM kararları ve uluslararası hukuka aykırı hareket ettiğini vurguladı.

“Bayan Holguin’in sivil toplum örgütleri ve halkın çözüm talebini hayata geçirme sorumluluğu liderlerdedir” tavrını desteklediklerini açıklayan BKP Merkez Yürütme Kurulu, görüşme sürecinin en erken zamanda başlayarak, sonuç alınmasını talep etti.

BKP Merkez Yürütme Kurulu, çözüm ve barışa inanan tüm kesimleri birlikte hareket ederek, ortan vatan mücadelesini yükseltmeye çağırdı.











Başa dön tuşu