InstagramKıbrısManşetSiyaset

Kanatlı: TC’nin emireri Tatar görüşmeleri Türkiye adına sabote ediyor

Yeni Kıbrıs Partisi (YKP) Genel Sekreteri Murat Kanatlı, Türkiye’nin ekonomik olarak ihtiyacı ola “Gümrük Birliği’nin güncellenmesi” konusunda da konunun Kıbrıs olduğunu, bu nedenle Ersin Tatar‘ın Gambiya’da timsah kuyruğu çekiştirirken TC Dışişleri Bakanı Hakan Fidan‘ın, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Maria Angela Holguin Cuellar ile samimi fotoğraflar verdiğini belirtti

Kanatlı: Türkiye ile kurulacak tüm ilişkilerde Kıbrıs konusu masadadır

Yazılı açıklama yapan Kanatlı, Kıbrıs sorunundaki gelişmeleri değerlendirdiği açıklamasında TC tarafından atanan Tatar’ın Türkiye adına görüşmeleri sabote ettiğinin altını çizdi, her fırsatta Türkiye ile birlikte hareket ettiklerini vurgulayıp durduğunu belirtti.

Kanatlı, “Türkiye, içine girdiği ekonomik çıkmazdan kurtulmak için yeniden AB ve BM ile iyi ilişkiler içinde olduğu izlenimini verme gayretindedir. Her ne kadar basınımızın dikkatinden kaçsa da bizler, son yapılan AB liderler zirvesinden biliyoruz ki, Türkiye ile kurulacak tüm ilişkilerde Kıbrıs konusu masadadır” dedi.

“Türkiye pazarlıkta elini yükseltmektedir”

Türkiye’nin ekonomik olarak ihtiyacı olan “Gümrük Birliği’nin güncellenmesi” konusunda da konunun Kıbrıs olduğunu, bu nedenle Ersin Tatar’ın Gambiya’da timsah kuyruğu çekiştirirken TC Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Cuellar ile samimi fotoğraflar verdiğini söyleyen Kanatlı, Fidan’ın ekonomik gerekçelerle ‘BM ile ilişkisi iyi olan taraf’ rolünü oynadığı için görüşme sürecinin sabote edilmesi görevini emir eri Tatar’a verdi.iğini belirtti.

Kanatlı, “Kimse, birkaç gün önce elinden tutup Gambiya’larda gezdirdiği Ersin Tatar’ın kendi başına görüşmeleri sabote ettiğini düşünecek kadar saf değildir. Türkiye pazarlıkta elini yükseltmektedir. Ersin Tatar’ın ise Kıbrıslı Türkleri temsil etmediğini herkesin net olarak anladığı muhakkaktır” dedi.

“Kıbrıslı Türklerin geleceği bu pazarlıkta yok edilmektedir”

Kanatlı şunları söyledi;

“Masada yine Türkiye’nin çıkarları için pazarlıklar yapılırken Kıbrıslı Türklerin geleceği bu pazarlıkta yok edilmektedir.

YKP, Türkiye’nin istirdat ve asimilasyon politikalarının tüm hızı ile devam ettiğine ve buna karşı da mücadele edilmesi gerektiğine dikkati çeker.

YKP, TC’nin emir eri Tatar’ın Kıbrıslı Türkleri temsil etmediğinin altını çizer, onun ve şürekasının aldığı kararlara karşı tüm kesimleri mücadeleye çağırır”











Başa dön tuşu