InstagramKıbrısManşetSiyaset

Marasalı: Esas niyet müzakere masasının daha kurulmadan devrilmesi

Sol Hareket Örgüt Sekreteri Fikri Marasalı, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Maria Angela Holguin Cuellar‘ın, üçlü zirve ve müzakere sürecinin yeniden başlatılması yönünde yaptığı girişim ve teklifleri reddeden Ersin Tatar’ın Kıbrıslı Türk toplumunun iradesini temsil etmediğini vurguladı

Marasalı: Tatar, Kıbrıslı Türk toplumunun seçilmiş lideri değildir

Yazılı açıklama yapan Marasalı, “Ersin Tatar seçilmiş değil, atanmıştır” diyerek, “Tatar, Kıbrıslı Türk toplumunun seçilmiş lideri değil, onu müdahale ve usulsüzlüklerle, zorla dayatanların ve atayanların temsilcisidir. Atanmış kayyumdur” dedi.

Tatar’ın Kıbrıs sorununu bilmediğini ve müzakere süreci tarihinden bihaber olduğunu kaydeden Marasalı, “Kıbrıslı Türkler, Kıbrıs müzakere tarihinde ilk kez bu derece devre dışı bırakılmıştır. Erdoğan ve AKP iktidarı, Kıbrıs’ta çözümsüzlüğün kalıcılaşması, Kıbrıs’ın kuzeyinin arka bahçe olarak kullanımlarında kalması peşindedir” dedi.

“Esas niyet müzakere masasının daha kurulmadan devrilmesi”

AKP hükümeti ve Ersin Tatar’ın iki ayrı egemen devlete dayalı çözüm söylemi ile kalıcı bölünme hedeflediklerini kaydeden Marasalı, bu politika ile Kıbrıs sorununda ilerleme katetmenin mümkün olmadığını ve esas niyetin müzakere masasının daha kurulmadan devrilmesi olduğunu belirtti.

Marasalı, Kıbrıslı Türk toplumunun büyük çoğunluğunun Kıbrıs’ta federal temelde erken çözümden yana olduğunu vurgulayarak, statükonun devamı ve ilhak politikasına asla izin vermeyeceklerini, gaspedilen toplumsal iradenin geri alınması ve erken federal çözüm için var güçleri ile çalışmaya devam edeceklerini vurguladı.

Demokrasi, çözüm ve barıştan yana tüm güçleri ve halkı en geniş demokratik birliği sağlamaya ve erken federal çözüm için çok yönlü mücadeleyi yükseltmeye çağıran Marasalı, çözümsüz geçen zamanın Kıbrıslı Türk toplumunun yok oluşu ile sonuçlanacağı uyarısında bulundu.











Başa dön tuşu