InstagramKıbrısManşetSiyaset

Hristodulidis: Bizim için başka seçenek yok! Bu durum kimsenin yararına değildir


Kıbrıs Cumhuriyeti‘ın Avrupa Birliği‘ne katılımının 20. yıldönümü nedeniyle düzenlediği etkinliğin oturum aralarında açıklamalarda bulunan Kıbrıs Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Nikos Hristodulidis, Kıbrıs’ın bölgedeki tüm devletlerle işbirliği yaptığını ve bu çerçevede Kıbrıs sorununun çözümü sonrasında Türkiye ile de işbirliği yapmaya hazır olduğunu açıkladı

Hristodulidis: Bizim için başka seçenek yok

Demokrat Parti (Diko)’nun pazar günü düzenlediği etkinlikte açıklamalarda bulunan Hristodulidis, çözüm süreci, Türkiye ve enerji konularından bahsetti. Sözlerinde, bugün Holguin ile tekrar görüşeceklerini belirterek, toplantıdan olumlu bir sonuç elde edileceğini umduğunu açıkladı.

Hristodulidis, “Söyleyebileceğim şey şu, biz, müzakerelerin yeniden başlatılması için mevcut tüm fırsatlardan yararlanmaya devam edeceğiz. Bizim için başka seçenek yok.” dedi.

Angela Holguin (solda) Nikos Hristodulidis (sağda)

“Kıbrıs sorununun çözümünden sonra, Türkiye ile de işbirliğine hazırız”

Erdoğan‘ın Yunanistan‘ın “Kathimerini” gazetesinde yayınlanan ve enerjinin bir çatışma alanı değil, bir işbirliği alanı olduğunu söylediği konuşması hakkında yorum yapması istenen Hristodulidis, Kıbrıs’ın bölgedeki tüm devletlerle işbirliği yaptığını ve bu çerçevede Kıbrıs’ın AB ile işbirliği içinde olduğunu açıkladı. Kıbrıs sorununun çözümünden sonra Türkiye ile de işbirliğine hazır olduklarını kaydetti.

Hristodulidis, “Kıbrıs sorununa olası bir çözüm bulunmadan önce bile, deniz sınırlarımızı her zaman ilgili Deniz Hukuku Sözleşmesi temelinde çizmeye hazır olduğumuzu iletmiştik” ifadelerini kullanarak, sorunlara çözüm bulma konusunda diyalogu reddeden tarafın Türkiye olduğunu vurguladı.

Nikos Hristodulidis

“Konuşmak istememeleri, kendi pozisyonları konusunda kendilerini güçsüz hissettikleri anlamına geliyor”

Hristodulidis, görüşmelerden kaçınan kesimlerle ilgili olarak, “Tekrarlıyorum. Önemli olan müzakerelerin yeniden başlaması. Dün bir şey söyledim, tekrar edeceğim. Holguin’e de ilettim. Neden kimsenin tartışmak istemediğini anlayamıyorum. Konuşmak istememeleri, kendi pozisyonları konusunda kendilerini güçsüz hissettikleri anlamına geliyor” dedi.

Hristodulidis, Kıbrıslırumların müzakere masasına oturmaya hazır olduğunu ifade ederek, “başka seçeneğin olmadığını” tekrar vurguladı. Ayrıca mevcut durumun Kıbrıslıtürk ve Kıbrıslırumların yanında Türkiye, AB ve bölgenin yararına olmadığını da söyledi.

Cyprus Mail











Başa dön tuşu