GüncelInstagramKıbrısManşet

Sol Gençlik, Çaluda’nın Polis tarafından serbest bırakılmasına tepki gösterdi


Sol Gençlik, Ulusal Birlik Partisi (UBP) eski milletvekili Aytaç Çaluda‘nın oğlu Mustafa Çaluda‘nın kullandığı araçla Gönyeli‘de bir yayaya çarpması sonucu yaşanan ciddi trafik çarpışması sonrası, polis tarafından serbest bırakılmasına tepki gösterdi

Sol Gençlik: Son skandal ağalık düzeninin canımızı nasıl hiçleştirdiğinin özetidir

Sol Gençlik adına yapılan açıklamada, Mustafa Çaluda’nın bir yayanın ciddi şekilde yaralandığı trafik çarpışmasına neden olduğu kaydedilerek, ciddi yaralanma meydana gelmesine rağmen Çaluda’nın polis tarafından serbest bırakılmasına sert tepki gösterdi.

Normal şartlar altında trafik çarpışması sonucu kırık durumu olan bir yaralı söz konusu olduğunda polisin araç sürücülerini olay sonrası 3 gün boyunca tutukladığının hatırlatıldığı bildiride, çarpışması sonrası tutuklanan Çaluda’nın ise çarptığı yayada ölüm tehlikesi olmaması gerekçesiyle bir gün içerisinde serbest bırakıldığı aktarıldı.

“Öğrenim görürken ‘Özel Kalem’ olmuştu”

Sol Gençlik, daha önceki yıllarda da ‘ayrıcalıklı’ girişimlerle adını duyuran Mustafa Çaluda’nın henüz 25 yaşında öğrenim gördüğü dönem içerisinde devlette ‘Özel Kalem’ olarak işe alındığının altını çizerken, Çaluda’nın Erdoğan muhalifi olduğunun anlaşılması sonrasında ‘Özel Kalem’ görevinden uzaklaştırıldığını anımsattı.

Bu uzaklaştırmanın hemen ardından ise yine ayrıcalıklı bir şekilde sözleşmeli personel olarak Meclis’te görevlendirilen Çaluda’nın ise ‘yaya geçiti’nden karşıdan karşıya geçmeye çalışan bir kadına çarparak ciddi şekilde yaralanmasına neden olmasına rağmen Polis tarafından bir günde serbest bırakıldığına dikkat çekildi.

ozgur_gazete_kibris_tore_caluda_barcin_meclis_istihdam

“Çaluda yerine sıradan başka biri olsa polis hakkında 3 gün tutuklama getirmeyecek miydi?”

Sol Gençlik, adanın kuzeyinde oluşturulan ağalık düzeninin bir örneği olarak nitelendirdiği bu gelişme sonrasında, düzen içerisinde güç sahibi olanların kanunları diledikleri gibi delmekten ve çiğnemekten kaçınmadıklarını belirterek, “Böyle bir kazada ağalık sisteminin en taze ürünü Çaluda yerine sıradan bir başka özne olsaydı Polis haklarında 3 gün tutuklama getirmeyecek miydi?” sorusunu yöneltti.

“Bu sözde devlet yapısı altında hiçbir yerde, hiçbir zaman güvende değiliz. Ve bu gerçeklik tokadını ise her gün yüzümüze vurmaktan da hiç çekinmiyorlar” ifadelerini kullanan Sol Gençlik, iktidardakilerin savundukları sözde devleti ve egemenliği ilk önce kendileri tanımaz iken “İki Devletli Çözüm” diyerek bu kirli düzeni sürdürmeye devam ettiklerini belirtti.











Başa dön tuşu