InstagramKıbrısManşetSiyaset

‘Kalecik III Sözleşmesi’ şikayet ediliyor

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (El-Sen) ve Makine Mühendisleri Odası (MMO), “Kalecik III Sözleşmesi” hakkında yarın Sayıştay Başkanlığı’na şikayette bulunacak

Konu Sayıştay’a taşınıyor

El-Sen Genel Başkanı Ahmet Tuğcu, El-Sen sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, El-Sen ve Makine Mühendisleri Odası olarak, geçtiğimiz yılın Temmuz ayında imzalanan Kalecik III Sözleşmesi ile ilgili Sayıştay Başkanlığına şikayette bulunacaklarını açıkladı.

Temmuz 2023 tarihinde imzalanan ve 2038 yılına kadar yürürlükte olacak bu sözleşme temelinde, Aksa tarafından Kıb-Tek için Kalecik’te 175 megawatt elektrik üretimi yapması planlanan iki dizel-jeneratörünün kiralanması bulunuyor.

El-Sen ve MMO daha önce birlikte basın açıklaması yaparken

Tartışmalara yol açan sözleşme ile ilgili hatırlanacağı gibi protokolde yer alan birçok maddenin özellikle Kıbrıs’ın kuzeyinde sürdürebilir olmadığı ve uygulanması halinde farklı kurumlara büyük maddi hasarlara neden olabileceği ortaya çıkmıştı.

Sözleşmeyle ilgili bir süredir birlikte sürdürdüğü çalışmalarını tamamlayan El-Sen ve Makine Mühendisleri Odası, yarın saat 09.00’da Sayıştay Başkanlık binası önünde bir de basın açıklaması yapacak.











Başa dön tuşu