InstagramKıbrısManşetSağlıkSiyaset

Çeler: Ne özür dilendi ne kırılan onur tamir edildi

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Zeki Çeler, bağlı oldukları Bakanlıkça, tümü aynı kefeye koyularak hak etmedikleri olaylara muhatap edilen eczacıların gününü kutladı, TDP yönetiminde hak ettikleri değeri göreceklerini ve huzurla çalışmaya devam edeceklerini vurguladı

Çeler: Eczacılar hala negatif etkilerle baş etmek zorunda

14 Mayıs Eczacılar Günü dolayısıyla yazılı mesaj yayımlayan Çeler, yurttaşın en yakın sağlık danışmanı konumunda olan eczacıların ve eczacılık mesleğinin önemine işaret etti, son dönemde yaşanılan olumsuzlukları hatırlattı.

Çeler, “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın eczacılara yönelik ağır ithamlarıyla başlattığı ve hatalarla dolu şekilde sürdürdüğü bir soruşturmayla yıpratılan eczacılar, bugün hala bu durumun negatif etkileriyle başa çıkmak zorunda. Suçluyu suçsuzu ayırt edemeden, herkesi aynı kefeye koyarak koca bir camia zan altında bırakıldı. Buna rağmen gerek gün içindeki mesaisinde gerek nöbetlerinde, yurttaşa en iyi hizmet verebilmek için canhıraş çalışmakta olan eczacıların gününü kutluyorum” dedi.

“Ne özür dilendi ne kırılan onur tamir edildi”

Yaşanılan soruşturma sürecinde; eczacıların toplum önüne birer suçlu gibi atıldığını ancak neredeyse tıkanan bu sürecin sonunda hiçbir özür dilenmediğini ve eczacının kırılan onurunun tamir edilmediğini kaydeden Çeler, aynı zamanda başta kronik hastalar olmak üzere yurttaşın da mağduriyetinin devam ettiğini hatırlattı.

Çeler, “Yaşanan süreç nedeniyle yurttaş ilaca ulaşamaz durumda. Sigorta reçetesi yazmaktan imtina eden doktor, o reçeteyi yaparken huzursuz olan eczacı da bu duygularla yurttaşa yardımcı olmaya çalışıyor ancak Bakanlık’tan süreci pozitife çevirecek herhangi bir olumlu eylem ve söylem de yok. Bağlı oldukları Bakanlıkça hak etmedikleri olaylara muhatap edilen eczacılarımız; TDP yönetiminde hak ettikleri değeri görecek ve huzurla çalışmaya devam edecektir” dedi.











Başa dön tuşu