InstagramKıbrısSiyasetSürmanşetYaşam

Kilim: Volt Kıbrıs olarak Onur Haftası’nı selamlıyoruz

İki toplumlu siyasi parti Volt Kıbrıs, Kıbrıs‘ın kuzeyinde, LGBTİ+ haklarının savunulması ve toplumsal farkındalığın artırılması amacıyla her yıl 17 Mayıs’ta düzenlenen etkinliklige katıldı

Kilim: Hepimiz eşit olmadıkça, toplumsal eşitlikten bahsetmek mümkün değildir

LGBTİ+ hakları için ”Adaletin Rengi Ne?” sloganıyla düzenlenen yürüyüş sonrası açıklama yapan Volt Kıbrıs Avrupa Parlamento Adayı Hulusi Kilim, LGBTİ+ haklarının giderek daha büyük tehlikelerle karşı karşıya olduğu bir dönemde yapılan böylesi etkinliklerin, LGBTİ+ haklarını savunmak ve geliştirmek için bir fırsat olduğunu söyledi.

Kilim, LGBTİ+ları korkunç boyutlara varan ayrımcılık, yaftalama, düşmanlık ve şiddete maruz bırakıldığını dile getirerek, mevcut eşitsizlikleri daha da yerleşik hale getirdiği uyarısında bulundu ve her alanda mücadele çağrısı yaptı.

Kilim, “Hayatın her alanında LGBTİ+lar vardır ve var olmaya devam edecektir. Hepimiz eşit olmadıkça, toplumsal eşitlikten bahsetmek mümkün değildir. Toplumun tüm bireyleri için, eşit ve adil bir yaşam yaratmalıyız. LGBTİ+ların yaşam hakkını korumak, yasal çerçevede tüm insan haklarını güvenceye almak yetkililerin en birincil sorumluluğudur! Sorumlulukların bilincinde; Volt Kıbrıs olarak Onur Haftası’nı selamlıyoruz” dedi.











Başa dön tuşu