InstagramKıbrısManşetYaşam

Şehir Planlama Müdürü Yiğitcan, firmanın geçerli planlama onayı olmadığını doğruladı

Gazetemizin gündeme getirdiği Girne Bellapais’teki dere yatağına inşaat haberleri üzerine gazetemize açıklama yapan Şehir Planlama Dairesi Müdürü Türkmen Yiğitcan, ilgili projenin şu an geçerli bir planlama onayı olmadığını doğruladı

Yiğitcan: Yeni planlama onayı alınmalı

Gazetemize açıklamada bulunan Yiğitcan, ilgili projenin önceki emirnameye göre 17.11.2017 yılında aldığı ilk planlama onayının şu an geçersiz olduğunu doğruladı.

Planlama onaylarının 3 yıl geçerli olduğunu hatırlatan Yiğitcan, bu sürede firmanın ilgili alanda hiçbir çalışma yapmaması ve emirnamenin de yürürlükten kalkarak İmar Planı’nın yürürlüğe girmesi nedeniyle yeni planlama onayı alınması gerektiğini belirtti.

17.11.2017 tarihli planlama onayı dosyası

Gazetemiz ilgili firmanın Girne Belediyesi’nden alınan geçerli bir inşaat ruhsatı olmadığını da ortaya koymuştu.

Yiğitcan’ın açıklamaları da bu iddiayı doğruladı.

“Yanlış yapılmışsa düzelteceğiz”

İlgili firmanın ilk planlama onayının; Kaymakamlık ve diğer ilgili dairelerin de onayından sonra verildiğini söyleyerek, burada bir hata yapılmışsa bunun da düzeltileceğini kaydetti.

Yiğitcan, şirketin yeni planlama onayı için yaptığı başvurunun da İmar Planı’na göre değerlendirileceğini belirtti.
Yiğitcan bazı kural ve tedbirler karşılığında yasalara uygun olduğu müddetçe yeni bir onayın da verilebileceğini söyledi.

“Teknik personelin de imzası var”

Yiğitcan ayrıca, gazetemizin “planlama onayında teknik personelin imzası yok, sadece müdür olarak kendisinin imzası var” iddiasını da cevapladı ve ilgili teknik personelin de onayda imzası olduğunu söyledi.

Dosyada, yukarıda görünen imza Türkmen Yiğitcan’ın imzası. Yiğitcan’ın verdiği bilgiye göre aşağıdaki paraf da teknik personele ait.

Yiğitcan gazetemize gönderdiği ilgili plan onayı dosyasında bulunan paraf şeklindeki imzanın da ilgili teknik personele ait olduğunu belirtti.











Başa dön tuşu