InstagramKıbrısManşetSiyaset

Nüfus sayısında kim doğruyu söylüyor? Arada uçurumlar var


Adanın kuzeyindeki nüfus tartışmalarına Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili Resmiye Canaltay da katıldı. Canaltay,”Nüfus nereden baksanız 800 bini geçmiştir” ifadesini kullandı

Canaltay: Nereden baksan, nüfus 800 bini geçmiştir

Atanmış hükümet yetkililerinin her birinin, farklı bir sayı olarak açıkladığı “nüfus” konusunda, bir yetkili daha görüş bildirdi. Canaltay, katıldığı televizyon programında nüfusun 800 bini geçtiğini belirtti.

Canaltay açıklamasında, çalışma izinli ve öğrenci olarak bile 170 binin üstünde insan olduğunu belirterek, “Nereden baksan 800 bini geçmiştir” dedi.

Her siyasi başka bir rakam belirtiyor

Atanmış Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, önce 410 bin olarak açıkladığı nüfusu, katıldığı bir programda çelişki yaratacak şekilde düşürerek, 407 bin olarak güncellemişti.

Ardından, atanmış Başbakan Ünal Üstel de katıldığı bir programda, nüfus sayısına ilişkin sorular karşısında, Kıbrıs‘ın kuzeyinin nüfusunu bildiklerini söylemiş, “Söylenemeyen bazı sayılar var” diyerek soruyu cevaplamaktan kaçınmıştı.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı ise yakın zamanda yaptığı açıklamada, İstatistik Kurumu‘nun verilerine güvendiğini belirterek, nüfusun “aşağı yukarı” 411 bin olduğunu söylemişti.











Başa dön tuşu