EkonomiInstagramKıbrısManşetSiyaset

Serdaroğlu: Gıda ürünlerinin çoğu ithal ediliyor, hangisi ucuz?

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği‘nin eylemine ilk günden bu yana destek veren Hür İşçi Sendikaları Federasyonu (Hür-iş) Başkanı Ahmet Serdaroğlu, balığın da ithal edildiğini ancak restoranda bin TL‘den satıldığını hatırlatarak, “Sen üretmediğin hiçbir şeyin fiyatını kontrol edemezsin. hükümet olun, devlet olun artık” dedi

Serdaroğlu: Bu eylem olmadan önce halkın hangi bireyi alkışlıyordu bu hükümeti?

Başbakanlık önünde 5 gündür devam eden eylem alanında konuşan Serdaroğlu, bazı gazete manşetlerinde hayvancıların haklı eyleminin itibarsızlaştırılmaya çalışıldığını söyleyerek, bu meselenin ucuz et meselesi olmadığını belirtti.

Serdaroğlu, “Bu eylem olmadan önce halkın hangi bireyi alkışlıyordu bu hükümeti? Alım gücü tamam mıydı? Zamlar engelleniyor muydu? Akaryakıta, gıda ürünlerine kontrolsüz yapılan zamlarla alım gücümüzü düşürüyorlardı” dedi.

“Gıda ürünlerinin çoğu ithal ediliyor, hangisi ucuz?”

Hükümetin “Asgari ücret arttı diye piyasa zamlanıyor” algısını yaratmaya çalıştığına dikkat çeken Serdaroğlu, bunun tam tersi olduğunu ve piyasa zamlandığı için asgari ücretin arttığına işaret etti.

Serdaroğlu, “Gıda ürünlerinin çoğu ithal ediliyor, hangisi ucuz? Balık ithal gelmiyor mu? Kim yiyebiliyor balık? Bir balık bin TL restoranda. Ucuz yesin diye ithal getireceklermiş. Sen üretmediğin hiçbir şeyin fiyatını kontrol edemezsin. hükümet olun, devlet olun artık” dedi.

“Üretici et pahalı olsun demiyor. Benim girdi maliyetlerimi düşür ben de ucuza vereyim diyor”

Belli başlı kalemşorların satın alındığını ve hükümetin yaptıklarının örtülmesinin sağlanmaya çalışıldığını söyleyen Serdaroğlu, insan onuruna yaraşır şekilde yaşamanın tek amaçları olduğunu kaydetti.

Serdaroğlu, “Üretici et pahalı olsun demiyor. Benim girdi maliyetlerimi düşür ben de ucuza vereyim diyor. Şaşırtmacalardan vazgeçilsin artık. Gelecek inşa etmek kolay değildir ama o geleceği kaybedersek iş işten geçecek, bir ekmeğe muhtaç kalacağız. O zaman da fırıncıları mı suçlayacak bu hükümet? Ekmeği de ithal mi edeceksiniz?” diye sordu.

“Hayvancılar, kasaplar, asgari ücretliler, tarımcılar ve restorancılar da burada olması lazım”

Serdaroğlu şöyle devam etti;

“Bu şekilde yönetilmeyi hak ediyorum diyen varsa Pazartesi günü buraya gelmesin. Ama tersini düşünen hayvancılar, kasaplar, asgari ücretliler, tarımcılar ve restorancılar da burada olması lazım.

Yani Restorancılar birliği; ithal eti aldığınız zaman ucuza mal edeceksiniz de menüdeki fiyatları değiştirecek misin*

Senin giderin et değil personel ve elektrik gideridir. Bunun nedeni de beceriksiz hükümettir. Asgari ücret bugün 30 bin ise birkaç ay sonra 50 bin TL olacak.

Hayvancı bu eylemde başarısız olursa hayvancı tek başına batmayacak, herkes birlikte batacak.

Özgür Haber Merkezi











Başa dön tuşu