EkonomiInstagramKıbrısManşetSiyaset

Yalınkaya: Mesele ucuz et değil, mesele büyük rant ve Ankara’nın dayatmasıdır!

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği‘nin eylemine destek veren Belediye Emekçileri Sendikası (BES) Başkanı Mustafa Yalınkaya, meselenin eti ucuzlatmak olmadığını, meselenin Ankara‘dan gelen dayatma ve büyük rant olduğunu vurguladı

Yalınkaya: Birkaç tane para babasının önlerini açtılar

Sendika ve örgütlerin toplantısının ardından Başbakanlık önünde konuşan Yalınkaya, Turgut Özal zamanından Kıbrıs Türk toplumuna ekonomik pakertler hazırlandığını, sonun başlangıcının da orası olduğunu söyleyerek, “Paketler gelen giden hükümetlerle yöneltildi” dedi.

Yalınkaya, “Yakın tarihte bu Başbakanlıkta 100 milyon TL’lik çekle dönemin Başbakanı İrsen Küçük Ercan Havalimanı’nı peşkeş çekti.  Öz varlığımız elektrik kurumunun ürettiği 2.5 TL’den elektriği, AKSA’ya peşkeş çekerek 8.5 TL’den ürettirdiler. Modern hayvancılık dediler, baktılar ‘Burada büyük bir rant var’ dediler. İthalata teşvik dediler. Şimdi de ne mi yaptılar? Birkaç tane para babasının önlerini açtılar” dedi.

“Kukla Başbakan ve çantacısı Kelle”

Toplumun buna rağmen “üreteceğim ve ayakta duracağım” dediğini söyleyen Yalınkaya şöyle devam etti;

“Efendiler doymadı ve ne yaptılar biliyor musunuz? Kasapla üreticiyi kırdırdılar. Neidüğü belirsiz etlerin siparişi verilmişti. Soğuk hava depolarını da yanlaşlarına hazırlattılar. Bu kukla Başbakan ve çantacısı Kelle, bu neidüğü belirsiz, sağlıksız bu etleri bu toplumun çocuklarına yedirmeye çalışıyor.

“Ey Kelle; sen de çocuklarına bir şey bırakamayacaksın”

Mesele et ucuzlatma değildir, mesele Ankara’nın dayatmasıdır, büyük ranttır. Bu kuklaları aracı koydular, rantı onlar yiyor.

Kukla bir başbakan ve çantacı bir Kelle. Ey Kelle! Sıra sana da gelecek! Öyle 15 bin dönüm arazi yönetemeyeceksin. Bir bardak bal çaldılar ağzına ve koltuk verdiler. Ama o toprakları da satacaklar İskele’de, sen de çocuklarına bir şey bırakamayacaksın.

Sen bu insanların arasından gittin oraya. Sen de çocuklarına hiçbir şey bırakamayacaksın”

Hani çağdaş belediyecilik gelecekti? Belediyeler uçacaktı? Belediye Başkanları da çaresiz. Konuşamıyorlar. Mesele büyük rant ve büyük peşkeşlerdir. Sahte diplomadan tutun da polisi bile birbirlerine kırdırdı bu hükümet”

Özgür Haber Merkezi











Başa dön tuşu