InstagramKıbrısSiyasetSürmanşet

CTP eyleme destek verdi, katılım çağrısı yaptı



Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP), Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği‘nin “ithal et” kararına karşı başlattığı ancak tüm kesimlerin katıldığı bir toplumsal tepkiye dönen eyleme destek belirtti, katılım çağrısı yaptı

CTP: 20 değil 65 ton ithal et geleceği anlaşılmıştır

Yazılı açıklama yapan CTP, “Hayvancıların eylemi toplumsal bir isyana dönüşmüştür” diyerek, bunun en temel sebebinin de atanmış Üstel Hükümeti’nin duyarsızlığı, şaibeli kararları, yalanları ve diyalogdan uzak tavrı olduğunu belirtti.

CTP açıklamasında, “Hem hayvancı sokaktadır, hem de halkımız et almaya korkar noktadadır. Toprak Ürünleri Kurumu’ndan yapılan açıklama ile ’20 ton donmuş et ithal edeceğiz’ sözünün gerçeği yansıtmadığı ortaya çıkmış, 65 ton ithal et geleceği anlaşılmıştır” denildi.

“Üstel Hükümetine güven yoktur!”

Açıklama şöyle devam etti;

“Üstel Hükümeti”ne güven yoktur!

CTP olarak, halkın ucuz, sağlıklı ve kaliteli et tüketimini öncelikli tutarken, bunun kendi hayvan üreticilerimizin ürünleri üzerinden gerçekleştirilmesi gerektiğini ısrarla belirttik.

Üretim olmadan kalkınmanın sağlanamayacağı, üreticilere karşı alınan tavrın toplumsal gerilimi tetiklediği, değerlerimizi yok etmeye dönük bir saldırı olduğunun altını çizdik.

Üretimin planlanmadan, önceliklendirilmeden büyük bir kaos içerisine çekilmek istenmesi, bir haftadır süren hayvancılar eylemini toplumsallaştırmıştır.

“Gün, yalana, yoksulluğa, yozlaşmaya, yolsuzluğa karşı dayanışma günüdür”

CTP, ilk günden itibaren, ‘ben yaparım olur’ zihniyetine karşı çıkmış, sürekli olarak diyalog çağrısı yapmıştır. Hükümetin diyalogdan kaçması, eylem ortamını geren, gerilimi artıran açıklamalar yapması, yetersizliğini örtme girişiminden başka birşey değildir.

Gün, yalana, yoksulluğa, yozlaşmaya, yolsuzluğa karşı, Kıbrıslı Türklerin kendi değerlerine sahip çıkma ve dayanışma günüdür.

CTP olarak, örgütlerin eylem çağrısını selamlar ve desteklerken, Pazartesi saat 11.00’da Başbakanlık önünde, üreticiler, sendikalar ve ekonomik örgütlerle birlikte olacağımızı belirtir, halkımızı bu dayanışmaya davet ederiz.











Başa dön tuşu