InstagramKıbrısManşetSpor

Savaşkan, 77. Balkan Atletizm Şampiyonası’nda altın madalya aldı

Kıbrıslıtürk atlet Buse Savaşkan, İzmir‘de düzenlenen Balkan Atletizm Şampiyonası‘nda kariyer rekoru kırarak altın madalya kazandı

Kariyer rekorunu geliştirdi

Savaşkan, İzmir’de 25-26 Mayıs tarihlerinde gerçekleşen Balkan Atletizm Şampiyonası’nda, kadınlar yüksek atlamada 1.92’lik dereceyle hem kariyer rekoru kırarak hem de sezonun en iyi derecesini yaparak Balkan şampiyonluğuna ulaştı

Beşinci atlayışında 1.89’luk derecesiyle şampiyonluğu garantileyen Savaşkan, diğer haklarında rekorunu geliştirmek için yarıştı.

Sütçü: Olimpiyat yolunda sporcumuza her konuda tam destek vermeye devam edeceğiz

Madalya takdiminden sonra konuşan Başbakanlık Spor Dairesi müdürü Mustafa Sütcü, “Buse’in başarısıyla gurur duyduk. Bu başarı burada kalmayacak. Olimpiyat yolunda sporcumuza her konuda tam destek vermeye devam edeceğiz” diyerek, hedeflerinin olimpiyatlar olduğunun altını çizdi.

Savaşkan, Balkan şampiyonluğu sonrasında dünya sıralamasında ve Olimpiyat kotası alma hakkı için önemli puanlar elde etti. Dünya sıralamasında 27, Olimpiyat kotasında ise 23. sırada yer alan Savaşkan’ın, yeni açıklanacak sıralamalarda daha üst basamaklarda yer alması bekleniyor.

7-12 Haziran tarihlerinde gerçekleşecek Avrupa Atletizm Şampiyonası‘na hazırlanmaya başlayan Savaşkan, buradan da alacağı başarılar ve puanlarla Olimpiyat hakkını güçlendirmek istiyor.











Başa dön tuşu