EkonomiInstagramKıbrısSiyasetSürmanşet

DAÜSEN: Yükselen sese kulak verip, kavga ve eylem ortamını sonlandırmak hükümetin görevidir


Doğu Akdeniz Üniversitesi Akademik Personel Sendikası (DAÜSEN), hayvancıdan yükselen sese kulak verip kavga ortamını bitirmenin hükümetin görevi olduğunu söyleyerek, “ithal et” yolunun seçilmesinin ise hükümetin çaresizliğinin ilanı olduğunu vurguladı

DAÜSEN: İthal et tercihi hükümetin çaresizliğinin ilanıdır

“Hükümet et sorununun çözümü için paydaşlar ile görüşmelidir” başlıklı yazılı açıklama yapan sendika, et ithalatının çözüm olmadığını, bunu tercih etmenin sorun karşısında hükümetin çaresizliğinin ilanı olduğunu belirterek, sorunun üretimde yetersizlik ve verimsizlik olduğunu kaydetti.

Sendika açıklamasında, “Hükümet tarım ve hayvancılıktaki üretimi ve verimi artırabilmelidir. Bunun için ise paydaşlarla görüşmeli, kısa, orta ve uzun vadeli bir plan ortaya koymalıdır. Hayvancı ve çiftçi ile görüşmemek, görüşme taleplerini reddetmek, eylemlere duyarsız kalmak kabul edilebilir değildir” dedi.

“Kavga ve eylem ortamını sonlandırmak hükümetin görevidir”

Açıklama şöyle devam etti;

“Sorun çözmenin birinci koşulu, paydaşlarla görüşmektir. İthalatı kalıcı bir çözüm olarak görmek büyük bir hata olur.

DAÜ-SEN olarak hükümete çağrımız, yükselen sese kulak vermesi ve sorunun çözümü için paydaşları ile görüşmesidir. Kavga ve eylem ortamını sonlandırmak hükümetin görevidir.

Eylem devam ederken görüşme yapmam demek, görüşmeyi ve çözüm bulma çabalarını reddetmek demektir. Hükümetin gerginliği devam ettiren, kavga ortamını besleyen ve körükleyen anlayışı ile sorun çözmek mümkün değildir”











Başa dön tuşu